Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Horia Andreescu revine la Iaşi cu integrala Brahms-Schumann
(Muzică)
Dirijorul Horia Andreescu revine in luna octombrie la Iasi pentru a inaugura integrala Brahms-Schumann pe care si-a propus-o alaturi de Orchestra Filarmonicii „Moldova” din Iasi in aceasta stagiune. In seara de 12 octombrie, de la ora 19, in primul episod al Integralei concertelor si simfoniilor de Brahms si Schumann, inclus in stagiunea 2018-2019 a Filarmonicii „Moldova” din Iasi, Horia Andreescu va reveni in fata publicului iesean pentru a dirija Simfonia a III-a de Schumann.
Solist va fi Alexander Sitkovetsky in Concertul pentru vioara de Brahms.
   
Horia Andreescu declara: “Imi face placere sa revin la Iasi si in acest sezon cu un proiect bine definit, ce cuprinde mai multe concerte reunite de ideea de a oferi atât orchestrei, cat si publicului ocazia de a parcurge in cateva luni tot ceea ce au scris Brahms si Schumann pentru orchestra si respectiv pentru un instrument solo si orchestra.” Integrala Brahms-Schumann urmeaza unei ambitioase integrale Beethoven realizata in stagiunea 2017-2018 cu aceeasi orchestra a Filarmonicii “Moldova” din Iasi.

Pe 1 si 2 noiembrie, Horia Andreescu va dirija concertul Orchestrei Filarmonicii “George Enescu” de la Ateneul Roman, solist Valentin Gheorghiu, in care vor putea fi ascultate Simfonia I de George Enescu, Andante molto espressivo de Valentin Gheorghiu si Fantezia pentru pian, cor si orchestra de Beethoven, in care pe scena va evolua si Corul Filarmonicii George Enescu pregatit de Iosif Ion Prunner.
   
Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti, orchestra pe care a dirijat-o prima oara in anul 1987. Pana in 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic si dirijorul sef al Orchestrelor si Corurilor Radio România. In anii ‘80 si ‘90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda si Capela de Stat din Schwerin. Recunoscut mai ales pentru interpretarile de referinta ale capodoperelor lui Haydn, Beethoven, Berlioz sau Bartók si pentru relatia privilegiata pe care o are cu superstarurile artei interpretative, Horia Andreescu este, in acelasi timp, un remarcabil promotor al muzicii noi si al tinerelor talente. Este frecvent invitat sa participe la jurizarea unor competitii internationale, iar prin activitatea sa de profesor asociat al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti contribuie esential la cresterea noilor generatii de instrumentisti si dirijori.
   
De-a lungul timpului, a dirijat ansambluri de exceptie precum Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Berlin, Opera Comica din Berlin, Orchestra Simfonica din Londra, Filarmonica Regala din Londra, Orchestra Nationala a Rusiei, Orchestra Simfonica BBC Scotland, orchestrele simfonice din Viena, Ierusalim, Rejkjavik, Alabama si Taipei, orchestrele radio din Viena, Leipzig, Hamburg, Köln, Copenhaga, Madrid, Katowice, Sofia si Ljubljana, cele trei ansambluri ale Radioului Olandez, orchestrele filarmonice din Amsterdam, Stuttgart, Budapesta, Johannesburg si Nagoya, orchestrele de camera din Israel si Olanda, Orchestra Arenei din Verona, Collegium Musicum Copenhaga si ansamblul Modern din Frankfurt.

Horia Andreescu_Foto Virgil Oprina_PANA5334
foto Virgil Oprina


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate