Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Peste 10.000 de oameni la prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei
(Viață)
Pe 6 si 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales sa isi petreaca weekend-ul la prima editie a Festivalului Vinului Moldovei si sa se bucure de aproape 150 de sortimente de vinuri si de muzica celor 8 trupe prezente pe scena.
Vinul si cultura moldoveneasca au fost savurate intr-un eveniment organizat de Oficiul National al Viei si Vinului din Republica Moldova si desfasurat in paralel cu Ziua Nationala a Vinului de la Chisinau.

Vinul, cadrul natural deosebit de la Lagoo-Snagov, spatiile de relaxare, vremea insorita si muzica de calitate au oferit vizitatorilor cel mai bun prilej de a iesi din casa in weekend-ul ce tocmai a trecut. ,,Ne bucuram sa vedem ca Festivalul Vinului Moldovei a avut un debut atat de spectaculos prin numarul impresionant de vizitatori. Prin acest proiect ne-am dorit sa punem laolalta ceea ce romanii indragesc cel mai tare din ceea ce inseamna Moldova de peste Prut: vinurile bune, muzicienii nostri, gastronomia si traditiile, multe dintre ele comune. Am decis ca evenimentul de aici sa se desfasoare in paralel cu Ziua Nationala a Vinului de la Chisinau tocmai pentru a sublinia importanta conexiunii dintre Romania si Moldova, in an centenar. Avem acelasi grai si aceleasi soiuri de vin, iar festivalul care tocmai s-a incheiat a demonstrat ca avem si acelasi suflet”, a declarat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului National al Viei si Vinului (ONVV).

Festivalul Vinului Moldovei 1

In spatiul de la Lagoo-Snagov au fost prezente 30 dintre cele mai importante crame din Republica Moldova, iar experienta degustarii vinurilor a fost nu doar savuroasa, dar si digitalizata, pentru prima oara la un astfel de eveniment impresiile publicului putand ajunge in timp real la producatori, prin soft-ul special creat pentru festival. In intervalul 12:00 – 17:00, in preambulul concertelor, vizitatorii au fost insotiti in experienta lor de degustare de somelierul Stefan Teris, care a comentat de pe scena, alaturi de prezentatorul Radu Constantinescu, maniera optima in care ne putem bucura de vinurile de calitate. Universul gastronomiei moldovenesti a fost prezentat publicului de Chef Marian Danu si de scriitoarea Angela Brasoveanu. Pe cele aproape 6 hectare pe care s-a defasurat festivalul, publicul a putut experimenta stari diverse, de la serenitatea si linistea lacului aflat pe domeniul Lagoo, pana la spatiile special dedicate copiilor, zonele de degustare si gastronomie sau demonstratiile folclorice pe ritmurile dobei celebrei Bunici din Moldova, care a acompaniat brandurile Din Inima.
Cea mai dinamica zona a festivalului a fost cea din fata scenei, unde au putut fi ascultati cei mai iubiti artisti din Republica Moldova: Carla’s Dreams si Zdob si Zdub.  Muzica propusa de organizatori a fost pe toate gusturile, de la fusion-jazz-ul adus pe scena de Irina Sarbu Band si Nadia Trohin & Mircea Tiberian la eclectismul celor de la Cuibul sau trupa Valeriei Stoica. Nu a lipsit nici rock-ul alterntiv autohton prin trupele The Mono Jacks si Byron.

Festivalul Vinului Moldovei 3

“Este minunat ca Festivalul Vinului are loc in acelasi timp cu Ziua Nationala a Vinului de la Chisinau. Este o sincronizare a valorilor culturale, pentru ca vinul, in afara de gust, are si istorie si traditie. O asemenea asociere este binevenita pentru ca, desi suntem 2 tari, cultura noastra este aceeasi, cultura vinului este aceeasi, la fel si traditiile si obiceiurile. Moldovenii au vin bun, au avut mereu si este foarte bine ca toata lumea afla acest lucru.”
– au declarat cei de la Carla’s Dreams.

Roman Iagupov, solistul trupei Zdob si Zdub ne-a spus ca: “Muzica uneste oamenii, iar vinul are aceeasi proprietate. Credem ca vinul deschide usi si ii face pe oameni sa fie mai prietenosi. Un festival al vinului moldovenesc combinat cu muzica buna este o idee minunata. Este prima editie a acestui eveniment si ne dorim sa devina o traditie, sa fie din ce in ce mai mare.

Vinul Moldovei. O legenda vie este brandul de tara care reuneste toti producatorii de vinuri din Republica Moldova si este marca inregistrata sustinuta de Oficiul National al Viei si Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticola din Republica Moldova catre calitate si excelenta, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbarii si al transformarilor, dar si o promisiune si un angajament fata de consumatori.

Un eveniment Vinul Moldovei – O legenda vie

Festivalul Vinului Moldovei 4

Festivalul Vinului Moldovei 5

Recomandat de: Europa FM, Kanal D
Organizatori: Universum, Quartz Records
Parteneri: Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni, Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate