Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Turneul național 100 x Enescu, în sfârșit, la București
(Muzică)
Dupa o lansare spectaculoasa, la Tescani, la finalul lunii august, si dupa un periplu in alte patru orase ale tarii, Turneul national 100 x Enescu, sustinut de Bucharest Festival Orchestra si dirijorul Cristian Lupes, ajunge luna aceasta la Bucuresti. Pe 23 si 28 octombrie, publicul este invitat la concertele ce vor fi sustinute la Universitatea Nationala de Muzica si la Muzeul National al Literaturii Romane, parteneri ai turneului.
Turneul national 100 x Enescu, de promovare a muzicii contemporane romanesti, este un eveniment ce reface, in an centenar, celebrul turneu pe care tanarul George Enescu il initia si sustinea anual, cu mai bine de un secol in urma, pentru a stimula creatia muzicala romaneasca.

Concertul din 23 octombrie, orele 19.00, de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, are loc in  deschiderea stagiunii NOI DaM TONUL a UNMB.

Concertul din 28 octombrie, orele 18.00, de la Muzeul National al Literaturii Romane, este un omagiu adus lui Liviu Danceanu, compozitor, dar si eseist de o forta intelectuala aparte.

Intrarea este libera.

Programul cuprinde:
Dansuri romanesti de Béla Bartók
5 of Millenium de Liviu Danceanu
Octuor op. 7 de George Enescu

Instrumentistii Bucharest Festival Orchestra care vor insufleti concertele sunt: vioara – Diana Jipa, Cristina Pasa, Tiberiu Branga, Alexandru Marian; viola – Emanuel Vots, Madalina Penciu; cello – Bogdan  Postolache, Eduard Zecheru.

Multumim Onesti


"Am gandit si pornit acest turneu acum, in an centenar, pentru ca tot o suta de ani ne despart si de turneele pe care George Enescu le sustinea in tara, pentru a strange fonduri si a oferi, an de an, Premiul National de Compozitie „George Enescu“ celor mai talentati creatori romani de muzica academica. In 1918, Premiul National de Compozitie ajunsese la a cincea editie. Prin sustinerea, cu eforturi proprii, timp de 32 de ani, a acestui Premiu, George Enescu a creat, practic, scoala actuala de compozitie. Asadar, noi privim Turneul national 100 x Enescu ca pe o sarbatorire a unei nasteri."
Cristian Lupes

Turneul national 100 x Enescu s-a desfasurat, pana in acest moment, la Tescani, Satu Mare, Oradea, Cluj-Napoca si Onesti. Urmeaza Bucuresti, Craiova si Sibiu.
Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri ai turneului: Filarmonica Mihail Jora din Bacau, Filarmonica Dinu Lipatti din Satu Mare, Filarmonica de Stat Oradea, Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj, Biblioteca Municipala Radu Rosetti din Onesti, Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica de Stat Sibiu, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National Cotroceni
Sustinator: Prototip Studio, Cluj-Napoca
Multumiri Muzeului National al Literaturii Romane, pentru generozitatea cu care gazduieste si asigura sprijin logistic pentru desfasurarea, in cele mai bune conditii, a concertului din 28 octombrie.

Onesti_Repetitii_1

"Ce ar trebui sa mai stiti este ca incercam sa-l prezentam pe Enescu tanar si puternic, energic si increzator. In tricou si cu ochelari de soare. Va invitam pe toti sa ne insotiti, daca doriti, chiar si in blugi, dar increzatori si eleganti in interior, in incursiunea noastra prin muzica contemporana. Vrem sa va invitam la un concert fara prejudecati, la o muzica spusa sincer, direct si mai ales energic."
Cristian Lupes

Turnenul 100 x Enescu_Tescani_august 2018_foto Gabriel Fornica-Livada_9

Afis concerte BUCURESTI_23 si 28 oct._BFO_Cristian Lupes

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National.
AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.




.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate