Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
O nouă comedie, la Teatrul de Artă București "Incident la graniță" de Keiran Lynn - prezentată în premieră pe 12 și 14 octombrie
(Teatru)
“Un amestec de Ionesco si Kafka, filtrat printr-o doza buna de comedie.“, asa caracterizeaza publicatia britanica Partially Obscured View textul lui Keiran Lynn, montat la Teatrul de Arta Bucuresti si prezentat in premiera, luna aceasta.

Pe 12 si 14 octombrie, Teatrul de Arta Bucuresti si Trubaduro invita publicul bucurestean la premiera spectacolului INCIDENT LA GRANITA, o comedie subtila si perfect actuala, despre granite reale sau imaginare, despre cum ne raportam la autoritati si cum se raporteaza autoritatile la individ, despre ce ne leaga si ce ne separa pe unii de ceilalti.

Spectacolul este regizat de George Dogaru si ii are in distributie pe Doina Antohi, Pavel Barsan si Andrei Mateiu. Scenografia este semnata de Romulus Boicu, iar styling-ul ii apartine Ruxandrei Busneag.

Povestea e simpla, iar absurdul ei dezvolta o situatie pe cat de neverosimila, pe atat de reala si experimentata de fiecare dintre noi. Arthur si iubita sa, Olivia, se trezesc in situatia in care un granicer imparte parcul (si banca pe care stateau) in doua, trasand noua granita direct prin mijlocul parcului. Se pomenesc in doua tari diferite, in razboi una cu cealalta, fara posibilitatea de a trece granita si de a se reuni. Cum interactioneaza dragostea cu absurdul sau cu politica? Urmeaza sa aflati la spectacol.

Despre piesa Incident la granita de Keiran Lynn, presa britanica afirma:

“O capodopera ce combina comedie, ironie si o profunzime considerabila.” Three Weeks Magazine

“O piesa foarte inteligenta si ghidusa, ce reuseste sa faca audienta sa rada si sa realizeze cat de absurd poate fi totul.“ Everything Theatre

“Minunat scrisa si fermecatoare pana la taierea respiratiei. Dialogul este inteligent si clar. Nici un cuvant nu este in plus (…).“ A Younger Theatre

“O satira inteligenta despre limitele politice, individualism versus a zecea spita la roata, gandire autonoma versus obedienta oarba si eternul “razboi” al sexelor.“ UK Theatre Network

Pentru George Dogaru, cel care semneaza regia spectacolului, Incident la granita este a doua montare de la Teatrul de Arta Bucuresti. Prima, Constelatii de Nick Payne, se bucura de un mare succes la publicul spectator si la publicul de specialitate, facand sali pline si fiind invitat, in doar un an de la lansare, la cinci festivaluri de teatru. Numai in ultimele doua luni a participat la UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent si Festivalul 25 de ore de teatru non-stop, Sibiu.

Romulus Boicu, autorul spatiului scenic si al graficii, nominalizat anul acesta la premiile UNITER, este deja un colaborator de baza al Teatrului de Arta Bucuresti, aflandu-se la al cincilea spectacol al teatrului, pentru care semneaza scenografia, dupa Omul care manca lumea, regia Alexandru Mazgareanu, Cand timpul sta pe loc, regia Bogdan Budes, s.a.

Spectacolul Incident la granita este realizat in coproductie de Teatrul de Arta Bucuresti si Trubaduro.
Trubaduro este un concept nou in Romania, ce ofera momente inedite de petrecere a timpului liber in oras. Jocuri interactive, teambuilding-uri, experiente insolite si productii teatrale, toate transforma o iesire in oras intr-un eveniment. Trubaduro are deja in portofoliul de activitati jocul „Dinner with murder", 100% interactiv, si doua coproductii teatrale, impreuna cu teatre independente din Bucuresti. 


INCIDENT LA GRANITA de Keiran Lynn

Cu: Doina Antohi, Pavel Barsan si Andrei Mateiu

Regia: George Dogaru

Scenografia: Romulus Boicu

Styling: Ruxandra Busneag

Costumele sunt oferite de TEX exclusiv la Carrefour iar armele si echipamentele sunt oferite de Airsoft- Pro.


Bilete la avanpremiera si premiera spectacolului, din 12 si 14 octombrie, orele 19.15, se gasesc pe mystage.ro.

afis_incident la granita_small

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate