Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio: ”RadiRo” 2018 începe pe 18 noiembrie!
(Muzică)
”Festivalul International al Orchestrelor Radio ”RadiRo” - editia a IV-a – eveniment produs si organizat de Radio Romania - are o semnificatie speciala in acest an, fiind dedicat deopotriva aniversarii a 90 de ani de existenta a postului public de radio si marcarii Centenarului Romaniei. Ansamblurile invitate, reprezentand radiodifuziuni de prestigiu din Europa, vin la Bucuresti cu programe extrem de atractive, alaturi solisti si dirijori ce se afla la apogeul carierei lor internationale, onorand astfel prestigiul festivalului.

– LILIANA STAICU, Director Orchestrele si Corurile Radio Romania

Doar o luna ne desparte de debutul singurului festival din lume dedicat orchestrelor radio: ”RadiRo” - Festivalul International al Orchestrelor Radio, un eveniment produs si organizat de Radio Romania. Cea de-a IV-a editie a festivalului – prezentat o data la 2 ani - se va desfasura intre 18 si 25 noiembrie 2018 si va aduce in fata publicului din Romania cateva dintre cele mai prestigioase orchestre europene.

O premiera la aceasta editie a Festivalului ”RadiRo” este reprezentata de noua sectiune de jazz, care va completa programul simfonic cu care este deja obisnuit publicul roman. Cele 8 concerte de muzica clasica se vor desfasura la Sala Radio, iar cele 4 concerte de jazz vor fi prezentate la Sala Auditorium - MNAR  (Muzeul National de Arta al Romaniei).

BBC_foto Jenny Whitham (BBC)

”RadiRo” 2018 va insemna sansa iubitorilor de muzica din Romania sa asculte la Bucuresti celebra BBC Philharmonic Orchestra (Marea Britanie), care va prezenta doua concerte la Sala Radio (22, 23 noiembrie), sub bagheta dirijorilor Moritz Gnann, respectiv Ben Gernon si cu participarea solistilor Andrei Ionita (violoncel) si Kristóf Baráti (vioara).

De asemenea, Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii MDR din Leipzig (Germania) - cea mai veche orchestra radio europeana - va sustine doua concerte in cadrul Festivalului ”RadiRo” 2018 (19, 20 noiembrie), ambele derulate sub bagheta dirijorului Robert Trevino, prilej de a aprecia doi solisti de exceptie: violonista Simone Lamsma si pianistul Mihai Ritivoiu. In plus, alte doua importante ansambluri europene vor evolua in cadrul festivalului: Orchestra Simfonica a Radioteleviziunii Irlandeze (RTÉ National Symphony Orchestra) si Orchestra Radiodifuziunii Elvetiei Italiene (Orchestra de la Svizzera Italiana) din Lugano, alaturi de ”gazda” evenimentului, Orchestra Nationala Radio Romania.

Un repertoriu extrem de atractiv si de variat se regaseste pe afisul evenimentului: Maurice Ravel - Suita „Daphnis si Chloé”, Claude Debussy – ”Preludiu la dupa-amiaza unui faun”, Gustav Mahler - Simfonia a V-a, Piotr Ilici Ceaikovski - Uvertura fantezie „Romeo si Julieta”, Nikolai Rimski-Korsakov - Suita simfonica „seherazada”, Wolfgang Amadeus Mozart - Uvertura operei „Nunta lui Figaro”, alaturi de cele doua rapsodii semnate de George Enescu sau de lucrari de valoare, mai rar interpretate, ca Poemul simfonic „O viata de erou” - Richard Strauss,  Concertul nr. 2 pentru vioara si orchestra - Béla Bartók sau Simfonia a II-a - Serghei Rachmaninov.
Seria de concerte de jazz  va fi sustinuta de Big Band-uri ale  radio-difuziunilor publice din Danemarca, Croatia si bineinteles, Romania. Vedeta acestei serii de concerte va fi Aura Urziceanu, care va reveni in Romania dupa mai multi ani, special pentru a canta in fata publicului Festivalului ”RadiRo”, alaturi de Big Band-ul Radio Romania.

MDR -Leipzig orchestra - foto Peter Adamik

Toate concertele festivalului sunt transmise live de Radio Romania, inregistrate si difuzate ulterior de Televiziunea Romana si difuzate, de asemenea, de toate radiodifuziunile membre ale Uniunii Europene de Radio.

Pentru alte informatii legate de  RadiRo 2018 va rugam sa consultati site-ul www.radirofestival.ro
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

Producator: Radio Romania
Coproducator: Guvernul Romaniei, prin Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Coproducator artistic : TVR, TVR 3
Organizator : Artexim
Parteneri: Primaria Capitalei prin ARCUB si MNAR (Muzeul National de Arta al Romaniei)
Transportator oficial: Dacia

Cu sprijinul: British Council, Instituto Cervantes, Institut Francais, Goethe Institut, Librariile Humanitas, Floraria IRIS, Aqua Carpatica, PRO Estetica

POSTER RADIRO _GENERAL2


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate