Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Stagiunea Artist in Residence de la ArCub continuă cu un nou concert de jazz: Sebastian Burneci Quintet - ”I dream that I am Awake”
(Muzică)
A treia stagiune de jazz “Artist in Residence” organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB continua cu ? Dream that I am Awake, un concert sustinut de SEBASTIAN BURNECI QUINTET ce va avea loc in data de 8 noiembrie 2018, incepand cu ora 20:00, la Sala Mare ARCUB (str. Lipscani 84-90).
I Dream That I Am Awake este cel mai nou proiect semnat de trompetistul Sebastian Burneci. Initiat la inceputul anului 2018, proiectul a fost lansat in cadrul Stagiunii de Jazz a Teatrului ACT. George Natsis (pian), Adrian Mircea Flautistu (contrabas) si Vlad Popescu (baterie) sunt membri permanenti sau colaboratori ai Big Band-ului Radio, unde Sebastian activeaza ca prim trompetist, iar Simona Strungaru (electronice) a colaborat ca pianist, orchestrator sau dirijor in majoritatea productiilor semnate de Sebastian Burneci. Format atat din compozitii mai vechi, cat si din piese noi, proiectul I Dream That I Am Awake prezinta o chintesenta a activitatii din ultimii cincisprezece ani a trompetistului Sebastian Burneci.

Sebastian Burneci
Unul dintre cei mai valorosi muzicieni din noua generatie, solist in Big Band-ul Radio, fondator si lider al Bucharest Jazz Orchestra, este membru activ in proiecte internationale de jazz si parte integranta a celor mai importante inregistrari si productii live din ultimii ani.

George Natsis
Pianist, compozitor, orchestrator si dirijor prodigios, semneaza orchestratii si aranjamente pentru emisiuni de televiziune si albume discografice. Activitatea sa compozitionala este rasplatita cu o serie de premii, iar ca dirijor, s-a aflat la pupitrul multor concerte de jazz, de rock simfonic sau camerale. In 2013, este dirijor in turneul european Steve Vai si Evolution Tempo Orchestra.

Vlad Popescu
Este membru al Big Band Radio din 1992 si percutionist secund al Filarmonicii George Enescu din 1996. Evolueaza ca baterist si percutionist in concerte internationale si la festivalurile de jazz din Romania. In 2011, initiaza proiectul „Stagiunea de Jazz”, in parteneriat cu Radio Romania Cultural si Teatrul ACT.

Adrian Flautistu
In clasa a XII-a concerteaza ca solist cu Filarmonica din Botosani si imprima alaturi de Rapsozii Botosanilor. Plecarea la Conservatorul din Bucuresti ii aduce multe colaborari cu nume importante din muzica romaneasca, precum Nicu Alifantis, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian.

Simona Strungaru
Pianista, dirijor de orchestra, orchestratoare si compozitoare de muzica de film, a studiat pianul la Conservatorul din Amsterdam, iar in 2015, a lansat orchestra si conceptul „Simona Strungaru Symphonics” in cadrul Noptii Albe a Bucurestiului.
   

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada  Lipscani, nr. 84-90).

Pretul unui bilet este de 35 lei (Categoria I), dar elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Poster AR_Sebastian Burneci_8 nov
   
Despre “Artist in Residence”:
Initiat in toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invita, in fiecare sezon, un artist roman pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o tema aleasa de el insusi. Dupa ce primele doua sezoane au prezentat un program de concerte selectionate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriata de Cristian Soleanu si prezinta, in perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gandindu-ma la istoria ce sta in spatele vietii si al realizarilor profesionale ale fiecaruia dintre artistii creatori. Muzica improvizata este rodul unor acumulari de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scena, in timpul interpretarii, acesti factori dau greutate si un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate in cadrul stagiunii emana fiecare «o istorie vie» a artistilor. Desi diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleasi valori – creativitate, libertate, traditie –, ele constituindu-se astfel intr-o alchimie a intregii traditii muzicale a jazzului”.

Cristian Soleanu, curatorul programului “Artist in Residence”


Urmatoarele concerte Artist in Residence #3:

•    22 noiembrie: Alessandro Rossi Group - „Emancipation”
•    13 decembrie: dublu concert Sanem Kalfa / George Dumitriu - „Dance”

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festivals international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate