Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Peste 300 de copii au participat la „Târgul corurilor din Brașov”
(Muzică)
In perioada 12 – 14 octombrie, peste 300 de copii au participat la „Targul corurilor din Brasov” care s-a desfasurat in cadrul Colegiului National „Andrei Saguna”. Timp de trei zile, copiii si tinerii au avut acces gratuit la o serie de ateliere, sustinute de catre specialisti ai Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, precum Cezar Verlan si Simona Haideu -  dirijorul secund, respectiv directorul artistic al renumitului ansamblu coral.
Evenimentul s-a incheiat prin „Gala Centenar Cantus Mundi Brasov”, care a avut loc pe 14 octombrie, la Sala Patria a Filarmonicii Brasov.
„Targul corurilor din Brasov” este parte din proiectul Cantus Mundi Brasov, o initiativa cultural-educativa de intensificare a miscarii corale la nivel local.

Micutii vizitatorii ai „Targului corurilor din Brasov” au avut ocazia sa explice in culori viziunea lor asupra muzicii in cadrul Atelierului de desen. Atelierul de design vestimentar le-a acordat libertatea de a concepe costume de scena, iar cei care au participat la Atelierul talentelor si-au descoperit noi abilitati muzicale. Frecventat a fost si Atelierul de dictie si respiratie, dar si Atelierul de muzica, unde participantii au invatat despre istoria muzicii din ultimii 100 de ani si au avut ocazia sa interactioneze cu diverse instrumente muzicale de percutie.

In 14 octombrie, „Gala Centenar Cantus Mundi Brasov” a marcat incheierea „Targului Corurilor din Brasov” si a reunit pe scena Filarmonicii din oras vocile a peste 300 de copii din corurile retelei Cantus Mundi. Publicul meloman a umplut sala, dornic sa se bucure de momentul muzical dedicat Centenarului Marii Uniri. Invitatul surpriza al evenimentului a fost Corul Mixt de Camera „Concentus” al Centrului Cultural „Reduta” din Brasov, care a sustinut un scurt recital indelung aplaudat. Gala s-a incheiat cu interpretarea imnului Cantus Mundi de catre toti copiii, coordonati de catre Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Madrigal.

Copiii din Programul National Cantus Mundi vor mai avea ocazia sa se bucure de aprecierea publicului in cadrul concertului exatrordinar de Craciun sustinut de Corul Madrigal, in 16 decembrie, la Filarmonica Brasov. Evenimentul face parte dintr-un turneu national de anvergura pe care renumitul ansamblu coral il va desfasura in perioada 8 – 20 decembrie, aducand magia sarbatorilor de iarna pe unele dintre cele mai mari scene din Romania – Bucuresti, Brasov, Cluj si Ploiesti. Biletele pot fi achizitionate on-line de pe platforma bilete.ro.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat prin implicarea voluntara a membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 7 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. 30.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Targul Corurilor din Brasov_1

Gala Centenar Cantus Mundi Brasov

Organizator: Programul National Cantus Mundi cu sprijinul Inspectoratul scolar al Judetului Brasov
Parteneri: Selgros, Colegiul National „Andrei saguna”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov, Asociatia Nevazatorilor din Romania,
Program cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

cover_event_gala CM_BV_event

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate