Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 ianuarie 2023
Recomandări
Zilele de toamnă ale Forumului Câmpului Lacanian din România la Timișoara
(Literatură)
In 20-21 octombrie, se desfasoara Zilele de toamna ale Forumului Campului Lacanian din Romania la Timisoara, avandu-i ca invitati speciali pe psihanalistii francezi Anita Izcovich si Luis Izcovich. Acestia vor sustine doua conferinte deschise publicului, gazduite de Institutul Francez din Timisoara, sambata, 20 octombrie: de la 15:00 I  Maledictia sexului / La malédiction sur le sexe, Anita IZCOVICH si de la 16:30 I Alegerile sexului / Le choix du sexe, Luis IZCOVICH.
Este asigurata traducerea in limba romana.

Conferintele sunt urmate, de la ora 18:00, de prezentare cartii: «Nu e nebun cine vrea». Introducere in psihanaliza lacaniana. Teoria si clinica psihozelor (Scoala ardelana, Cluj, 2017), in prezenta autorilor: Virgil Ciomos si Luis Turcanu.

Activitatile pentru publicul avizat se vor desfasura la Facultatea de Filosofie a Universitatii de Vest din Timisoara si la Clinica de Psihiatrie „Eduard Pamfil” din Timisoara.

INTERVENANTI

Anita IZCOVICH: Psihanalist si psiholog clinician la Paris, membra fondatoare a scolii de Psihanaliza a Forumurilor Campului Lacanian, analista si membra a scolii. Profesor la Colegiul Clinic din Paris. Autoare a numeroase carti si articole de psihanaliza. Printre cartile sale de referinta se numara: Le femme, la lettre et l’image (Stilus, Paris, 2016) si La malédiction sur le sexe (Stilus, Paris, 2017).

Luis IZCOVICH: Psihanalist si psihiatru la Paris. Membru fondator al scolii de Psihanaliza a Forumurilor Campului Lacanian, analist si membru al scolii. Profesor la Colegiul Clinic din Paris. Autor a numeroase carti si articole de psihanaliza. Printre cartile sale de referinta se numara: Les marques d’une psychanalyse (Stilus, Paris, 2015) et Les paranoïaques et la psychanalyse (Stilus, Paris, 2017).

Virgil CIOMOS: Psihanalist, filosof si profesor de filosofie la Cluj, membru al scolii de Psihanaliza a Forumurilor Campului Lacanian, membru fondator al Forumului Campului Lacanian din Romania. Autor a numeroase carti si articole de psihanaliza (în romana, franceza, engleza, germana si maghiara). Printre cartile sale de referinta se numara: Être(s) de passage, Zeta Books, 2008 et De la experienta sublimului la starea de exceptie, II-è édition, Paideia, 2006

Radu TURCANU: Psihanalist si psiholog clinician la Paris. Membru al scolii de Psihanaliza a Forumurilor Campului Lacanian, analist si membru al scolii. Profesor la Colegiul Clinic din Paris. Autor a numeroase carti si articole de psihanaliza (in franceza, engleza si romana) si, impreuna cu Virgil Ciomos, autor al cartii «Nu e nebun cine vrea». Introducere in psihanaliza lacaniana. Teoria si clinica psihozelor (Scoala ardelana, Cluj, 2017).

ORGANIZATORI
Adrian BOC: Psiholog clinician la Timisoara. Membru fondator al Forumului Campului Lacanian din Romania.
Delia NAN: Psihanalist si medic la Timisoara. Membra fondatoare a Forumului Campului Lacanian din Romania.
Institutul Francez din Timisoara este partener al evenimentului.

Afis_conferinta_TM_oct-2018 RO (ok)

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate