Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Asociația Docuart lansează #EroiUitați
(Cinema)
Incepand cu 15 octombrie, Asociatia Docuart lanseaza un proiect care isi propune sa readuca in atentia publica o serie dintre personalitatile importante ale vremii trecute. #EroiUitati va cuprinde 50 de materiale video, accesibile online pe platforma docuart dot ro.
Proiectul intentioneaza sa aduca in discutie 50 de personalitati care au produs schimbari, au inovat si au fost exemple de urmat in timpul vietii lor, dar ale caror nume au intrat intr-un con de umbra. Ei sunt politicieni, doctori, poeti, artisti, aviatori sau oameni de stiinta, care au avut o contributie importanta, pe nedrept uitata, in domeniul lor de activitate, participand astfel la formarea valorilor romanesti pe plan national si international.


"Am concretizat acest proiect din nevoia de a introduce in online-ul in care traim cu totii o forma de continut relevant si necesar care sa ne invete mai mult despre oamenii care au facut lucruri minunate cu mult inainte ca noi sa fim aici, cu resurse mai putine ca ale noastre, dar cu vointa amplificata. L-am considerat un tip de exemplu puternic care, credem noi, n-ar trebui sa lipseasca in contextul centenarului.

Momentan avem 25 de episoade gata sa fie publicate, realizate cu ajutorul AFCN, iar o alta serie de 25 de episoade asteapta sa le putem materializa cu sprijinul MCIN, aici lucrurile se misca foarte incet",
spune Daniela Apostol, presedinte Asociatia Docuart.

#eroiuitati inseamna productia a 50 de episoade, emisiuni video, cu o durata de aproximativ 5 minute, fiecare dedicat oamenilor cu care e necesar sa facem cunostinta in anul centenarului. Toate episoadele vor fi disponibile intr-o sectiune speciala pe platforma culturala docuart.ro si pe canalul de Youtube, iar ele sunt prezentate de actorul Virgil Aioanei.

“Ideea a pornit de la revelatii recente, pe care le-am avut atunci cand ma documentam pentru diferite proiecte: am descoperit oameni extraordinari de care nu auzisem si m-am gandit ca in Anul Centenarului se vorbeste mult de valorile recunoscute si, prea putin, de cele pe nedrept uitate. Am inceput sa scriu primul episod – despre marele cineast Lupu Pick, iesean ca si mine, unul dintre marii avangardisti ai cinematografului german al anilor ’20 – si, de aici, mi-a fost greu sa ma opresc”,
spune scenarista Anca Gradinariu.

Asociatia Docuart deruleaza activitati educative, culturale, sociale. Este o organizatie neguvernamentala, independenta, non-profit si apolitica. Misiunea asociatiei este de sprijinire, promovare si stimulare a filmului documentar romanesc si european, de promovare a culturii populare traditionale si contemporane in circuitul national si international de valori.

Pe langa platforma culturala docuart.ro, asociatia desfasoara proiecte ca Bucuresti Docuart Fest, Caravana Docuart, Bucharest Art Film Festival, Proiectiile Docuart etc.

#eroiuitati este o initiativa Docuart cofinantata de Administratia fondului Cultural National.

eroiuitati-docuart2018
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate