Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” anunță Turneul Extraordinar de Crăciun
(Muzică)
In perioada 8 – 20 decembrie, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” va desfasura un extraordinar turneu national de Craciun, aducand magia sarbatorilor de iarna in inimile publicului din Bucuresti, Slatina, Brasov, Cluj, si Ploiesti. Turneul va fi sustinut alaturi de sute de copii din Programul National Cantus Mundi.
Selectia repertoriala pentru programul concertistic de Craciun va include unele din cele mai frumoase compozitii specifice sarbatorii Nasterii Domnului, combinand lucrari din repertoriul romanesc si international, unele interpretate alaturi de coruri de copii din Programul National Cantus Mundi.

„Colindul romanesc de Craciun poarta, in ultimii 55 de ani, semnatura Madrigalului. Sunetul inconfundabil al celui mai important cor romanesc trezeste spiritul sarbatorilor de iarna in fiecare comunitate si aduce, de fiecare data, bucurie! Continuam traditia de peste jumatate de secol si aducem si in aceasta iarna in Bucuresti, si in tara, spectacolul extraordinar de Craciun al Corului Madrigal, intr-o prezentare inedita, animata de cateva sute de copii din Programul National Cantus Mundi”,
a declarat Emil Pantelimon, Manager al Corului Madrigal.

In cadrul turneului national de Craciun, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va concerta in 8 si 9 decembrie in Bucuresti, la Sala Mica a Palatului. incepand cu ora 19:00, sonoritatea unica a celui mai renumit ansamblu coral din Romania va aduce in sufletul publicului caldura si emotia sfintei sarbatori de Craciun. Experienta muzicala va fi intregita de vocile cristaline a sute de copii din Programul National Cantus Mundi, care vor urca pe scena alaturi de celebrul cor. Biletele pot fi achizitionate on-line de pe platforma bilete.ro.

Corul Madrigal_Concert Craciun Ateneu 2

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu sprijinul membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 7 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 950 de coruri. 30.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat „brand de tara”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. In noiembrie 2016, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate. Anul acesta, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a implinit 55 de ani de activitate neintrerupta, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Organizatori: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Primaria Capitalei, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, Programul National Cantus Mundi, Cantus Mundi Bucuresti, PROEDUS – Centrul de proiecte educationale si sportive
Sponsori: Selgros Cash&Carry
Parteneri media: Adevarul, Click!, Click! pentru femei, Agerpres, OZB
Bilete disponibile in reteaua Bilete.ro

Madrigal_Afis Craciun_Bucuresti

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate