Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Johann Strauss Ensemble readuce strălucirea muzicii clasice vieneze într-un nou concert, la Sala Palatului
(Muzică)
De 14 ani, mii de spectatori din Romania se bucura de atmosfera sarbatorilor de iarna pe ritmurile fermecatoare ale muzicii clasice vieneze, in interpretarea faimoasei orchestre JOHANN STRAUSS ENSEMBLE, condusa de charismaticul dirijor Russel McGregor. Traditia continua si in acest an, iar noul concert al muzicienilor austrieci, intitulat ”VIENNA MAGIC - CHRISTMAS EDITION”, va poposi in mai multe orase din tara noastra, precum Brasov, Bistrita, Cluj-Napoca sau Ramnicu-Valcea si va culmina cu o reprezentatie speciala, in data de 17 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, incepand cu ora 19:30.
Lucrari muzicale ce apartin marilor compozitori Johann Strauss I si II, compozitii de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik,  dar si temele de Craciun create de Johann Sebastian Bach, sunt doar cateva dintre bijuteriile muzicale care vor innobila programul concertului ”Vienna Magic – Christmas Edition”.
Soprana Irina Baiant, soprana Milena Arsovska si baritonul Michael Havlicek in calitate de invitati speciali, vor contura tabloul incantator al unei seri magice de iarna prin intermediul unor recitaluri veritabile.

Soprana Irina Baiant a cucerit Europa cu talentul si frumusetea ei, iar vocea ei s-a facut auzita de pe marile scene ale lumii. Are doar 28 de ani, dar o activitate impresionanta, cu peste 70 de concursuri nationale si internationale la activ. A colaborat cu Scala, Alte Oper Frankfurt, Filarmonica din Berlin, Opera din Viena, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Balshoi Teatre din Moscova, Palatul Kremlin, Grand Rex Paris, Opera Nationala din Istanbul, München Stats Oper, Her Majesty's Theatre Londra, Paladium theatre UK si multe altele.

Soprana Milena Arsovska provine din Macedonia, detine diploma de master a Universitatii de Muzica si Arte din Viena si este aboslventa a Universitatii din Ss.Cyril si Methodius, Facultatea de Muzica din Skopje, Macedonia. Milena Arsovska a fost finalista prestigioasei competitii de canto Leyla Genzer din Istanbul, in 2012 si a castigat premii importante la numeroase concursurile internationale de muzica,  precum: concursul de Opereta Dostal din Viena, in 2011, concursul international de muzica OEJAB din Viena, Heder-Stipendium sau Crossover Competition-Heinrich Strecker din Baden, in 2013.
Si-a facut debutul la Opera din Macedonia, in Tosca, si-a continuat activitatea artistica la Teatrul din Vienna, iar in 2015, a devenit angajata Teatrului din Magdeburg, unde a interpretat rolul lui Gretchen in opera comica Der Wildschütz. in urma succesului obtinut, i-a fost atribuit un al doilea rol, in acelasi an: Milena Arsovska interpretand rolul principal al filmului Stravinsky's Nightingale, care a avut premiera la Teatrul National din Praga.

Baritonul Michael Havlicek nu este la prima vizita in Romania. Artistul a mai fost prezent in concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble din tara noastra, in anii 2009, 2010, 2016 si 2017. Este absolvent al Conservatorului din Vienna. De-a lungul timpului a sustinut numeroase concerte si recitaluri pe marile scene internationale din  Japonia,  Africa de Sud, Argentina, Germania si SUA. Din anul 2011, este anagajat al Vienna Volksoper si poate fi admirat, si astazi, ca detinator al rolurilor principale in aproape toate productiile scenice.

Atractia concertelor sustinute de orchestra austriaca se datoreaza, in mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor si prim-solist, detinator al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. in acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de opera, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Johann Strauss Ensemble incanta mii de spectatori din Romania, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picatura de umor, elemente care, de altfel, stau la baza succesului international al acestei orchestre de muzicieni de prim rang.
intrucat concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble sunt sustinute, de fiecare data, cu casa inchisa, organizatorii le recomanda tuturor persoanelor interesate sa isi achizitioneze biletele din timp, online de pe ticketnet.ro, iabilet.ro, bilet.ro, bilete.ro, startickets.ro, eventim.ro sau direct de la casa de bilete a Salii Palatului.
Preturile biletelor variaza in functie de categoria de loc, dupa cum urmeaza: Cat.IV – 50 lei, Cat.III – 80 lei, Cat.II – 100 lei, Cat.I -150 lei si VIP – 210 lei.

Poster_Craciun_Vienez_17dec.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate