Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Turneul național 100 x Enescu, la final. Concertul de închidere, găzduit de Muzeul Național Cotroceni
(Muzică)
Turneul national 100 x Enescu, initiat de dirijorul Cristian Lupes si sustinut de Bucharest Festival Orchestra, in toamna acestui an, se incheie, in luna noiembrie, cu o exceptionala reprezentatie organizata la Muzeul National Cotroceni. Concertul de inchidere va avea loc joi, 8 noiembrie, orele 19:00, in Salonul Cerchez al muzeului.

Evenimentul, deschis publicului larg, este organizat prin amabilitatea si cu sprijinul partenerilor Radio Romania Muzical si Muzeul National Cotroceni.

Evenimentul incheie seria de 10 concerte lansate pe 31 august, la Tescani si continuate la Satu-Mare, Oradea, Cluj, Onesti, Craiova, Sibiu si Bucuresti, intr-un remarcabil concept de promovare a muzicii contemporane romanesti, initiat si dezvoltat de dirijorul Cristian Lupes.

Turneul national 100 x Enescu s-a aflat  sub semnul energiei si sensibilitatii marelui compozitor George Enescu care, la varsta de doar 32 de ani, initia si avea sa organizeze, timp de alti 32 de ani, Premiul National de Compozitie „George Enescu“, pe care l-a oferit anual, din resurse proprii, celor mai talentati compozitori romani de muzica simfonica, in dorinta de a stimula creatia muzicala romaneasca de calitate.
Turneul national 100 x Enescu a reinterpretat, in an Centenar, celebrele turnee pe care tanarul Enescu le sustinea pentru a strange fonduri si a finanta acest premiu, dorindu-si sa duca mai departe, astazi, la un secol distanta, roadele eforturilor marelui compozitor si reunind in program lucrari semnate de laureati ai Premiului National de Compozitie „George Enescu“ sau compuse de elevi ai acestora.

?? Miluta Flueras ? http://fb.com/miluta7

Pe 8 noiembrie, publicul va audia, pentru ultima data in aceasta formula:
Dansurile romanesti ale lui Béla Bartók
5 of Millenium a lui Liviu Danceanu
Octuorul op. 7 al lui George Enescu

"In cele doua luni de turneu in sapte orase ale tarii si in capitala, muzica contemporana a fost primita cu o deschidere si o caldura peste asteptari. Au fost seri magice, seri in care cea mai mare bucurie a noastra a fost sa simtim ca transmitem energie si ca ea ni se intoarce inzecit, de la public. Multumim din suflet tuturor partenerilor care ne-au invitat sau gazduit si ne-au oferit sprijin in sustinerea concertelor. Ne dorim ca acest turneu sa fie primul dintr-o serie anuala, menita sa apropie publicul meloman de muzica contempona romaneasca, atat de frumos directionata spre Vest, cu un secol in urma, de George Enescu. Din punctul meu de vedere, Turneul national 100 x Enescu are rolul de a ne trezi energiile pentru viitoarea suta de ani. Inca o suta de ani cu multa muzica buna in Romania."
Cristian Lupes

?? Miluta Flueras ? http://fb.com/miluta7

?? Miluta Flueras ? http://fb.com/miluta7

Inscrierea la Concertul ce inchide Turneul national 100 x Enescu se face printr-un mesaj la adresa de e-mail: evenimente@muzeulcotroceni.ro, care sa contina nume, prenume si CNP, pana la data de 5 noiembrie 2018.
Accesul in muzeu se face in baza actului de identitate.

?? Miluta Flueras ? http://fb.com/miluta7

Proiectul este cofinantat de AFCN.

Parteneri ai turneului: Filarmonica "Mihail Jora" din Bacau, Filarmonica "Dinu Lipatti" din Satu Mare, Filarmonica de Stat Oradea, Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj, Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" din Onesti, Filarmonica "Oltenia" din Craiova, Filarmonica de Stat Sibiu, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National Cotroceni
Sustinator: Prototip Studio, Cluj-Napoca

Afis_Concert de inchidere_Turneul 100 x Enescu_Cotroceni

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate