Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Politicile de sănătate publică în centrul dezbaterilor
(Viață)
Agentia universitara a Francofoniei organizeaza, in perioada 6-7 noiembrie 2018, in parteneriat cu Polul ”Sanatate” al Universitatii libere din Bruxelles (ULB), colocviul sau anual pe tema: «Contributia institutiilor de invatamant superior si de cercetare din spatiul francofon la elaborarea si punerea in aplicare a politicilor de sanatate publica». Incepand cu anul 2012, AUF a mobilizat in fiecare an experti internationali pentru a reflecta asupra unei tematici de actualitate si asupra rolului pe care spatiul universitar francofon il poate avea in acest demers.
In noua Agenda 2030 pentru Dezvoltarea Durabila, comunitatea internationala a adoptat 17 Obiective de Dezvoltare Durabila (ODD), majoritatea dintre aceste obiective plasand in centrul preocuparilor sanatatea si factorii ei determinanti.

Apare astfel intrebarea cu privire la modul in care trebuie sa se dezvolte si sa se consolideze politicile inovatoare, solidare si responsabile in domeniul sanatatii  publice, pentru a raspunde mai bine nevoilor de sanatate ale locuitorilor din toate regiunile.

Gratie retelei sale formata din aproximativ 900 de institutii academice si de cercetare, printre care un numar important de facultati de medicina, de scoli de sanatate publica si de retele institutionale in domeniul sanatatii localizate in intreaga lume, AUF poate contribui la gasirea unor solutii in fata provocarilor de astazi si poate reflecta asupra sistemelelor de sanatate publica de maine, in contextul diversitatii.

Pe parcursul celor doua zile, prin intermediul dezbaterilor dintre reprezentantii ministerelor, cadrele didactice si cercetatorii din cadrul universitatilor, reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, reprezentantii scolilor superioare de sanatate publica si practicienii din domeniul sanatatii publice, acest simpozion va contribui la o mai buna intelegere si reflectie asupra practicilor existente si asupra nevoilor de sanatate publica din tarile francofone. Vor fi supuse dezbaterii, de asemenea, noile competente necesare si asteptarile factorilor de decizie din domeniul sanatatii publice. Se vor defini contextul actual si perspectivele de actiune ale universitatilor din domeniu, in ceea ce priveste transformarile necesare la nivelul sistemelor de sanatate din spatiul francofon.

La finalul dezbaterilor, vor fi identificate noi directii de actiune pentru punerea in practica a proiectelor propuse, in parteneriat cu toti actorii implicati pe parcursul celor doua zile.

"Originalitatea colocviului anual al AUF se datoreaza deschiderii sale internationale catre intregul spatiu francofon si rolului sau de «loc de intalnire privilegiat» intre reprezentantii mediului academic si cei ai mediului economic. Diversitatea abordarilor si a analizelor partilor interesate va face posibila identificarea starii de fapt si a actorilor implicati in politicile de sanatate publica si va oferi noi perspective care sa ghideze actiunile Agentiei si contributia acesteia la solutionarea problemelor majore din domeniul sanatatii publice."

"In domeniul sanatatii publice, ne straduim intotdeauna sa lucram intr-un mod multidisciplinar si, prin urmare, in parteneriat cu ceilalti - si avem norocul sa traim intr-o universitate deschisa catre spatiul international si intr-una dintre cele mai multiculturale capitale din lume. Diversitatea noastra si exploatarea potentialului sau, fie la universitate, fie in societate in general, reprezinta una dintre valorile noastre si o baza a practicilor noastre de sanatate publica. " - Yves Coppieters, Presedintele scolii de sanatate publica din cadrul ULB

Pentru detalii despre program si pentru inscrieri:
www.colloqueannuel.auf.org
Pentru a urmari in direct colocviul anual al AUF:
(6 si 7 noiembrie 2018, incepand cu ora 9.00)
www.facebook.com/aufinternational
#ColloqueAUF

Despre AUF
Agentia universitara a Francofoniei este o asociatie mondiala a universitatilor francofone creata acum mai bine de 50 de ani. Reuneste aproape 900 de institutii academice din mai mult de o suta de tari de pe cinci continente. Este, de asemenea, operatorul Francofoniei pentru invatamantul superior si cercetare. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitara dinamica, implicata in dezvoltarea economica si culturala a societatilor. Pentru a-si desfasura actiunile, AUF dezvolta parteneriate cu diverse organizatii (UNESCO, UE, ONG-uri, companii din sectorul privat ...). Pentru mai multe informatii: www.auf.org

Despre Polul ”Sanatate” si despre scoala de sanatate publica din cadrul ULB

Polul ”Sanatate” al ULB reuneste cele patru facultati de stiinte medicale (medicina, sanatate publica, farmacie si stiinte motorii) si promoveaza abordari multidisciplinare in materie de sanatate, dezvoltand in acelasi timp expertiza specifica in diferite domenii. Polul ”Sanatate” acorda o atentie deosebita responsabilitatii sociale a institutiilor noastre, care este asemanatoare cu o abordare stiintifica bazata pe dovezi; in masura in care nevoile prioritare ale cetatenilor si ale societatii sunt clar identificate, ne angajam sa raspundem in mod specific acestor nevoi prin actiuni de formare, cercetare si servicii, iar rezultatele acestor actiuni sunt verificate prin impactul asupra bunastarii populatiei generale. Pentru mai multe detalii: https://www.ulb.ac.be/polesante/ l http://www.ulb.ac.be/esp/

Affiche_Colloque_Facebook

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate