Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 aprilie 2024
Recomandări
Festivalul Internațional Meridian 2018, ediția a XIV-a: Confluențe
(Muzică)
Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania anunta organizarea Festivalul International MERIDIAN 2018, editia a XIV-a dedicata Centenarului Marii Uniri, ce se va desfasura in Bucuresti intre 5 si 11 noiembrie. Sub genericul CONFLUENtE, festivalul va aduce in fata publicului, in rol principal, creatii de muzica noua si jazz - in prima auditie absoluta sau prima auditie in Romania - ingemanate cu prezenta altor arte: poezie, dans, arte plastice, arhitectura, design interior, video, film, teatrul de papusi.
Cu acest demers se doreste apropierea de o audienta noua, neobisnuita cu astfel de evenimente, care sa descopere un univers provocator, in continua schimbare, o adevarata oglinda a epocii actuale

Festivalul International MERIDIAN 2018 va invita la o saptamana de intalniri incitante, ocazii remarcabile de a asculta si admira creatii si artisti din Romania, Polonia, Austria, Venezuela, Israel, Finlanda, Suedia, Mexic, Germania, Africa de Sud, Italia, Sebia, Coreea de Sud, Irlanda si multe altele.
   
Festivalul International MERIDIAN 2018 va prinde viata datorita celor 121 artisti romani si 12 muzicieni din strainatate care vor interpreta 134 de  lucrari, dintre care 34 in prima auditie absoluta si 54 in prima auditie romaneasca. Vor avea loc 28 de evenimente artistice, zece conferinte, trei lansari de partituri muzicale si CD-uri cu muzica contemporana, 2 expozitii pe teme de arhitectura.

Aula Palatului Cantacuzino, salile Enescu, Opera si Multimedia, Auditorium ale Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, Salonul de muzica din Casa Artelor Dinu Lipatti, sala Dalles a Universitatii Populare Ioan I Dalles, sala Frescelor a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, sala Studio a Universitatii Spiru Haret, vor gazdui numeroase evenimente - de la conferinte, expozitii, la recitaluri camerale, spectacole cross-media, concerte camerale multimedia.

Festivalul International MERIDIAN 2018 se deschide luni, 5 noiembrie ora 17:00 in Aula Palatului Cantacuzino cu Recitalul sustinut de GAUDEAMUS QUARTET – Filarmonica Brasov. Patru creatii in prima auditie absoluta compuse de Roman Vlad, Adrian Pop, Dan Dediu si Adrian Iorgulescu impreuna cu o lucrare de Ulpiu Vlad alcatuiesc programul de deschidere al proiectului. Evenimentul este realizat integral cu spijinul Institutului Cultural Roman.
Casa Artelor Dinu Lipatti va gazdui in patru seri consecutive, 8 - 11 nov, patru conferinte pe teme muzicale, sapte recitaluri camerale in care arta sunetelor va fi insotita de poezie, live electronics.

In cele trei spectacole de la Sala Dalles, 8 – 10 nov, sunt propuse publicului trei aspecte diferite, incitatnte, rezultate din confluenta unor expresii artistice diverse – muzica noua, live lectronics, dans, proiectii de film. Aici, noutatea si indrazneala sunt vectorii imginatiei nascute deopotriva in Romania si Polonia.
Partener traditional inca de la prima editie, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, in cele trei sali ale sale, ofera cu generozitate scenele artistilor pentru 11 recitaluri de o mare diversitate expresiva.

Remember VIERU - 20 de ani readuce in prim plan creatia unui compozitor al  ”generatiei de aur” intr-un recital din Aula Palatului Cantacuzino.

Aceasta editie s-a realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, cel al co-organizatorilor: Institutul Cultural Roman, Casa Artelor Dinu Lipatti, Universitatea Populara Ioan I Dalles – Primaria Capitalei si al partenerilor: Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Universitatea Spiru Haret, Centrul de Informare Muzicala din Romania CIMRO, Muzeul National George Enescu. Sunt aduse in prim-plan evenimente deosebite, sustinute de artisti dedicati, care exploreaza noi universuri expresive care sa stimuleze pe termen lung interesul publicului pentru creatia actuala.

Organizatorul festivalului este Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR), organizatia profesionala a breslei muzicienilor creatori. Ea este, potrivit statutului, o organizatie profesionala apolitica, functionand ca persoana juridica de drept privat, asociatie fara scop patrimonial, de utilitate publica. Actualmente U.C.M.R. numara circa 400 de membri care constituie elita componisticii si muzicologiei nationale. Intrarea in Uniune se face pe criterii de inalta performanta, legate de pregatirea de specialitate si de anvergura activitatii personale, la recomandarea biroului sectiei din care doreste sa faca parte solicitantul. Uniunea are filiale in tara, in orasele Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara. Sediul central este in Bucuresti, in Palatul Cantacuzino, donat in beneficiul muzicienilor romani de George Enescu si de sotia acestuia.
Programul tuturor evenimentelor din festival se gaseste pe
 https://www.facebook.com/MeridianFestival/

Va invitam la toate recitalurile din cadrul Festivalului Festivalul International MERIDIAN 2018. Cu siguranta veti gasi evenimente pe gustul fiecaruia, in toate salile de desfasurare.
 
Meridian2018-general

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate