Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Premieră - Futur de luxe de Igor Bauersima 10 & 11 noiembrie, ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat
(Teatru)
Teatrul E vreiesc de Stat va invita sambata, 10 noiembrie si duminica, 11 noiembrie, de la ora 19.00, la PREMIERA spectacolului FUTUR DE LUXE de Igor Bauersima (traducerea din limba germana Alexandru Mihaescu, traducerea in limba idis Saul Leizer), in regia artistica a lui Alexandru Mihaescu.
Scenografia este semnata de Alina Herescu, filmarea este realizata de George Dascalescu, lightdesign-ul de Lucian Moga, iar miscarea scenica ii apartine lui Paul Dunca. Asistent de  regie: Mircea Dragoman.

Din distributia spectacolului fac parte Viorica Bantas, Andrei Finti, Iolanda Covaci, Katia Pascariu, Marius Calugarita, Stefan Eparu, Darius Daradici, George Lepadatu si Maia Morgenstern.

Igor Bauersima - arhitect, muzician si regizor de filme experimentale, a montat peste zece spectacole si a scris mai multe piese de teatru. Fiu al unui emigrant ceh si al unei rusoaice, Bauersima vorbeste ceha, rusa, franceza, engleza si germana. Scrie in germana. in 1993, fondeaza ”OFF OFF Bühne”, una dintre cele mai apreciate companii de teatru alternativ elvetian. Este distins cu ”Premiul pentru cea mai buna productie de teatru alternativ” la Festivalul ”Impulse” din Renania de Nord-Westfalia (1998). Ulterior este invitat la ”Mülheim Theatre Days” (2001) si desemnat de criticii revistei ”Theatre Heute” cel mai bun tanar dramaturg al stagiunii 2001/2002 pentru piesa ”norway.today”. Alte piese scrise de Igor Bauersima: ”Tourist Saga”, ”Tattoo” (in colaborare cu Réjane Desvigne), ”69”, ”Snobi”. ”Futur de Luxe” a avut premiera la Schauspiel Hannover, in 2002.

Intr-o  seara de sabat a anului 2020 are loc reunirea excentricilor membri ai familiei Klein. Tatal, Theo, este medic genetician celebru, Ulla - sotia trofeu, are 55 de ani, dar arata ca de 30, fiica lor Uschi nu se poate impaca cu mama ei superficiala si militeaza pentru protectia mediului si a animalelor, si are doi frati  gemeni: Felix, pictor si Rudi, cercetator. Pentru Theo, stiinta este mai presus de existenta lui Dumnezeu. Medic genetician dedicat trup si suflet stiintei, el studiaza existenta unei gene a binelui sau a raului in om. Theo Klein se joaca de-a Dumnezeu si inaugureaza in familie experimentul sau fabulos, prin care doreste sa dovedeasca lumii ca Raul nu este innascut. El insusi isi cloneaza fiii gemeni. Pierderea identitatii si individualitatii, consecintele ingineriei genetice, ale chirurgiei plastice si nesiguranta existentei noastre sunt subiectele acestui puzzle moral filosofic.

Afi? - Futur de Luxe

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate