Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Pianistul Josu de Solaun, laureat al Concursului Internațional George Enescu, pe scena Sălii Radio!
(Muzică)
Miercuri, 14 noiembrie (19.00), publicul din Romania va avea sansa de a-l asculta la Sala Radio pe pianistul spaniol JOSU DE SOLAUN, care in 2014 castiga premiul I la sectiunea pian a Concursului International George Enescu, distinctie extraordinara obtinuta anterior de pianisti legendari, precum Radu Lupu, Elisabeth Leonskaja si Dmitri Alexeev.
Concertul-eveniment va fi sustinut de Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului CONSTANTIN GRIGORE, dirijor principal al Orchestrei Camerata Regala.

Josu de Solaun, singurul pianist spaniol care a castigat atat Concursul Enescu, cat si Concursul International de Pian José Iturbi – editia a XV-a – desfasurat in Praga, va interpreta la Sala Radio Beethoven - Concertul nr. 3 pentru pian si orchestra in do minor. Concertul lui Beethoven a avut premiera in aprilie 1803 cu Beethoven insusi ca solist, lucrarea fiind inspirata din Concertul de pian nr. 24 semnat de Mozart.

In partea doua a serii veti asculta o alta lucrare beethoveniana - Simfonia a VII-a in La major, a carei premiera a fost dirjiata de Beethoven, la Viena, pe 8 decembrie 1813, intr-un concert de caritate pentru soldatii raniti in batalia de la Hanau (in care fusese implicata armata lui Napoleon). Programul concertului cuprinde si lucrarea compozitorului roman Dan Dediu - Elegia minacciosa.

In perioada studiilor urmate in tara, apoi in Polonia la Academia de Muzica „Karol Lipinski” dirijorul CONSTANTIN GRIGORE a beneficiat de indrumarea unor maestri recunoscuti ai dirijatului. A sustinut concerte la pupitrul unor orchestre importante, atat din tara (Orchestra Simfonica a Filarmonicii “George Enescu”, Orchestra Romana de Tineret, Orchestra de Camera Radio, Orchestra Nationala Radio, Filarmonica de Stat “Moldova” din Iasi, Filarmonica de Stat ”Banatul” din Timisoara” etc.) cat si de peste hotare (Polonia – Orchestra de Camera „R-20” din Wroclaw, Filarmonica din Kielce, Filarmonica din Rzeszow etc.). In 2009, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, s-a aflat la pupitrul Bucharest Symphonic Pops, in concertul extraordinar sustinut de Al Bano si Montserrat  Caballé in Piata Constitutiei din Bucuresti, iar in 2013 a fost ales dirijorul Evolution Orchestra in turneul sustinut de Steve Vai in Rusia, Polonia, Italia, Spania si Romania. In anul 2017 a fost invitat la pupitrul Filarmonicii Regale din Liège (Belgia), unde a sustinut o serie de 7 concerte in Liège (Sala Filarmonicii), Bruxelles (Bozar), Ath, Ottignes si Namur.

CONSTANTIN GRIGORE
Constantin Grigore

JOSU DE SOLAUN a fost invitat in remarcabile serii de concerte din intreaga lume, avand aparitii notabile la Venetia (Teatro La Fenice), Sankt Petersburg (Teatrul Mariinsky), Washington, DC (Centrul Kennedy), New York (Carnegie Hall, Metropolitan Opera), Princeton (Taplin Hall), Londra (Centrul Southbank), Paris (Salle Cortot), Leipzig (Schumann Haus), Taipei (Novel Hall), Mexico City (Sala Silvestre Revueltas), Praga (Palatul Nostitz), Roma (Academia de España), Menton (Festival International de Musique) si in toate orasele mari din Spania. A inregistrat lucrarile complete pentru pian ale lui George Enescu pentru NAXOS Grand Piano si Les Noces de Stravinsky, pentru aceeasi casa de discuri, cu Joann Falletta in calitate de dirijor.
 
Josu de Solaun
Josu de Solaun

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
    
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
   
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate