Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Aura Urziceanu și 3 formații de jazz europene vor evolua în RadiRo, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio!
(Muzică)
Aura Urziceanu si 3 formatii de jazz europene - Danish Radio Big Band (Danemarca), premiata in cadrul Grammy Awards, Croatian Radiotelevision Jazz Orchestra (Croatia.), una dintre cele mai vechi orchestre big band din lume si Big Band-ul Radio Romania, recent aplaudat la Cerbul de Aur 2018 - aduc JAZZ-ul de calitate la Bucuresti.
RadiRo - unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio, eveniment organizat si produs o data la 2 ani de Radio Romania - propune pentru prima oara publicului, la cea de-a IV-a editie a evenimentului (18 - 25 noiembrie 2018) o sectiune de JAZZ, ce completeaza programul ofertant de concerte simfonice. intre 21 si 24 noiembrie, Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR) va gazdui 4 concerte de jazz (in timp ce concertele simfonice se vor derula la Sala Radio).

Start-ul evenimentelor de jazz va fi dat miercuri, 21 noiembrie (19.00), cand apreciata interpreta de jazz Aura Urziceanu (stabilita in Canada) revine in fata publicului roman dupa o lunga pauza, la invitatia Festivalului RadiRo! Dat fiind faptul ca evenimentul pe care il prezinta alaturi de Big Band-ul Radio (dirijor: Ionel Tudor) este deja sold-out, concertul va fi reluat si sambata, 24 noiembrie (19.00).
Cariera Aurei Urziceanu reprezinta o imbinare variata de genuri muzicale: de la pop la folclor, de la muzica clasica la jazz, inclusiv concerte si show-uri de televiziune. A sustinut turnee in  S.U.A, Brazilia, Japonia, Australia si Europa, oferind concerte in compania unor mari  muzicieni  si instrumentisti americani  precum Duke Ellington, Quincy Jones, Thad Jones & Mel Lewis Orchestra, Dizzy Gillespie, Art Blakey, Horace Silver, Clark Terry, Stan Gets.  Big Band-ul Radio este condus in prezent de Ionel Tudor, compozitor, dirijor si orchestrator extrem de apreciat si de premiat. Una dintre marile sale realizari este clasarea pe locul 8-9 ca reprezentant al Romaniei la Concursul Eurovision 2002 (melodia "Tell Me Why" - Monica Anghel si Marcel Pavel).

Aura Urziceanu
Aura Urziceanu

Joi, 22 noiembrie (19.00) Croatian Radiotelevision Jazz Orchestra (Croatia), cu o istorie de 70 de ani, una dintre cele mai vechi orchestre big band din lume, va evolua la Sala Auditorium – MNAR. Pe langa participarile la numeroase concerte publice si programe independente in Croatia si in strainatate, din 2000 formatia are propria stagiune de concerte, care este difuzata pe Canalul 3 al Radiodifuziunii din Croatia.

Iubitorii jazz-ului il vor aprecia pe Miron Hauser in tripla ipostaza (solist trombon, dirijor si compozitor). Din 2011 este membru permanent al Orchestrei de Jazz a Radioteleviziunii din Croatia si al Jazzistra Orchestra. Proiectul sau muzical Tu fragrancia a fost prezentat in Croatia, Italia (Festivalul de Jazz de la Muggia) si in Slovenia, in colaborare cu Big Band-ul Radioteleviziunii din Ljubljana.

Miron Hauser_credit Dinko Bažulic
Miron Hauser credit Dinko Bažulic
 
Vineri, 23 noiembrie (19.00) este randul formatiei din Danemarca - Danish Radio Big Band – sa faca cunostinta cu publicul de jazz din Romania! Marilyn Mazur, percutionista de origine daneza si americana si Danish Radio Big Band, premiata in cadrul Grammy Awards, concerteaza pentru prima oara impreuna, intr-un mix de energie si inventivitate. Va veti bucura de o avalansa fascinanta de ritm si sunet, sub bagheta dirijoarei japoneze Miho Hazama, care s-a aflat la pupitrul formatiei in seara de deschidere a Festivalului de Jazz de la Tokyo din vara trecuta.

Miho Hazama
Miho Hazama

Compozitoarea si percutionista Marilyn Mazur este o figura celebra atat in tara sa natala, cat si in lumea jazz-ului international. A concertat alaturi de Miles Davis, Jan Garbarek si Wayne Shorter, iar in Danemarca este apreciata pentru colaborarea sa indelungata cu legende ale jazz-ului, ca NHØP si Palle Mikkelborg. Ca element special in program, formatia a realizat o selectie a celor mai apreciate compozitii semnate de Marilyn Mazur pentru big band, convingand-o in acelasi timp sa compuna o piesa special pentru acest concert.

Marilyn Mazur - credit Nicola Fasano
Marilyn Mazur - credit Nicola Fasano

Nascuta la Tokyo, Miho Hazama este una dintre pianistele tinere foarte talentate care activeaza astazi pe scena muzicala din New York. Miho are la activ 2 albume publicate de Universal Music Japan / Sunnyside Records, foarte apreciate deopotriva de critici si de public. Compozitia ramane adevarata ei vocatie, si, pe langa evolutia ei in cadrul m_unit, formatia alaturi de care s-a afirmat, a compus lucrari si pentru alte ansambluri, ca Orchestra Filarmonica din Tokyo, Nobuya Sugawa, Compania de Balet Ashley Bouder si Yamaha Symphonic Band. Este director artistic asociat al New York Jazzharmonic.

Toate concertele festivalului sunt transmise live de Radio Romania, inregistrate si difuzate ulterior de Televiziunea Romana si difuzate, de asemenea, de toate radiodifuziunile membre ale Uniunii Europene de Radio.
Pentru alte informatii legate de  RadiRo 2018 va rugam sa consultati site-ul www.radirofestival.ro
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

RadiRo_jazz_21_si_24_noiembrie

RadiRo_jazz_22_noiembrie

RadiRo jaz_jazz_23_noiembrie


Producator: Radio Romania
Coproducator: Guvernul Romaniei, prin Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Coproducator artistic : TVR, TVR 3
Organizator : Artexim
Parteneri: Primaria Capitalei prin ARCUB si MNAR (Muzeul National de Arta al Romaniei)
Transportator oficial: Dacia

Cu sprijinul: British Council, Instituto Cervantes, Institut Francais, Goethe Institut, Librariile Humanitas, Floraria IRIS, Aqua Carpatica, PRO Estetica

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate