Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Prima ediție a Forumului Cantus Mundi București cu tema Promovarea și integrarea mișcării corale în școala românească
(Muzică)
Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” si Cantus Mundi Bucuresti organizeaza in 15 noiembrie prima editie a Forumului Cantus Mundi Bucuresti cu tema „Promovarea si integrarea miscarii corale in scoala romaneasca”. Evenimentul se va desfasura in Grand Ballroom Iridium, Hotel Sheraton Bucuresti (Calea Dorobanti nr 5-7, zona P-ta Romana).
Forumul Cantus Mundi Bucuresti va crea o platforma de dezbatere, in care reprezentantii institutiilor de invatamant - directori, profesori, invatatori, educatori -, specialisti din industria creativa, artisti, lideri ai miscarii corale, precum si decidenti si oficiali din administratia publica vor colabora si vor face schimb de experienta si propuneri pe teme legate de rolul si impactul miscarii corale pentru copii si tineri in procesul educational.

Organizatorii considera ca prin constientizarea dimensiunii formatoare a participarii copiilor si tinerilor in ansambluri corale dezvoltate in scoli, la nivel local si national, institutiile de invatamant dobandesc un valoros vehicul de comunicare si reprezentativitate culturala si, totodata, ofera elevilor lor oportunitatea de a se dezvolta creativ si social prin dobandirea unor abilitati si competente relevante, atat pentru pentru viitorul lor, cat si pentru societate.

Forumul va contine prezentari, panel-uri si sesiuni interactive structurate pe mai multe arii de interes, in care invitatii vor genera dezbateri privind beneficiile implicarii copiilor si tinerilor in cantul coral si caile prin care poate fi comunicata si dinamizata activitatea corala in scoala; care sunt modurile de dezvoltare si extindere a repertoriului pentu copii, precum si pentru cresterea interesului pentru cantul coral in industria creativa. Dezbaterea dedicata politicilor publice existente va permite oficialilor invitati si reprezentantilor institutiilor de invatamant sa analizeze initiativele de includere a activitatii corale in educatia de masa, situatia formarii profesionistilor in domeniu, oportunitatea dezvoltarii programei scolare etc. Specialisti si formatori cu experienta ateliere culturale cu copii vor aborda modele inovative de invatare prin joc si joaca si vor prezenta metode de explorare si dezvoltare a creativitatii tinerilor prin muzica si dezvoltare personala.

La eveniment vor avea interventii oficiali, specialisti si nume sonore din mediul academic sau din industria creativa: Gabriela Cretu - Presedinta a Comisiei pentru Afaceri Europene si membra a Comisiei de Cultura si Mass Media, Senatul Romaniei, Diana Mos - profesor universitar doctor, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, prezentatoarea Gianina Corondan, psihoterapeuta Vistiana Long, Valentina Sandu Dediu - muzicolog si pianist, Rector al Colegiului Noua Europa, Grigore Cudalbu - compozitor, Conf. univ. dr. la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, cantautoarea Irina Sarbu, Sandra Ecobescu - Presedinta Fundatiei Calea Victoriei si compozitorul Virgil Popescu.

De asemenea, vor intra in dialog cu participantii si personalitati implicate in Programul National Cantus Mundi, cum sunt: Emil Pantelimon, Manager al Corului National de Camera „Madrigal-Marin Constantin”, Anna Ungureanu - Dirijor principal al Corul National de Camera „Madrigal-Marin Constantin” si Director Artistic al Programului National Cantus Mundi, Voicu Popescu - muzician, dirijor, artist liric si regizor muzical, Leila Popovici – Director al Programului National Cantus Mundi, Ana Rusu si Zoli Toth - formatori in cadrul Programului si Andreea Soare - Coordonator balet la Opera Comica  pentru Copii.

CM_Ateneu

Panelurile si sectiunile forumului vor fi moderate de catre jurnalistul Marius Constantinescu, Oana Dragulinescu - muzicolog, Coordonator Departament Comunicare,  Corul National de Camera „Madrigal-Marin Constantin si Alexandra Bogdan - Coordonator Programe si Proiecte Corul National de Camera „Madrigal-Marin Constantin”.

Pentru mai multe detalii si inscrieri ne puteti contacta la programe@madrigal.ro

Prima editie a Forumului Cantus Mundi Bucuresti este sustinuta de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Culturale si Ministerul Culturii si Identitatii Nationale. Evenimentul se defasoara in parteneriat cu Selgros.

Cantus Mundi Bucuresti este un proiect desfasurat de Programul National Cantus Mundi, cu sprijinul Primariei Generala a Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Culturale. 

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu sprijinul membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.
Dupa 7 ani de activitate, Programul a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. Peste 30.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Forum CMB_afis_media

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate