Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
60 de copii și tineri au participat la prima Tabăra Cantus Mundi dedicată comunităților etnice din România
(Viață)
In perioada 31 octombrie – 4 noiembrie s-a desfasurat prima Tabara Cantus Mundi, care a reunit  60 de copii si tineri apartinând celor 18 comunitati etnice din Romania. Timp de 5 zile, la Casa Pelerinul din Durau, judetul Neamt, copiii si tinerii au luat parte atelierele educativ-culturale si activitatile recreative incluse in programul taberei: ateliere de dictie, ateliere de cor si de creatie, proiectii video, teatru de improvizatie si drumetii.
Participarea a fost gratuita.

Evenimentul a fost organizat de Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” prin Programul National Cantus Mundi, in parteneriat cu Departamentul Pentru Relatii Interetnice, cu sprijinul Primariei Bucuresti, prin PROEDUS - Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.

Tabara Cantus Mundi s-a incheiat prin Spectacolul „Scena talentelor” realizat in intregime de catre cei 60 de copii si tineri. Toti participantii au pregatit un moment artistic, prilej de a evidentia ceea ce au invatat alaturi de specialisti ai Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Spectacolul a cuprins momente muzicale, scurte reprezentatii de teatru si o expozitie a desenelor si a obiectelor de design realizate in timpul atelierelor de creatie.

In perioada 21 – 25 noiembrie, la Brasov, va avea loc cea de a doua Tabara Cantus Mundi prin care se continua promovarea diversitatii lingvistice si etnoculturale, cultivarea valorilor comune, a tolerantei si a dialogului intercultural. Aceste proiecte fac parte din strategia de intensificare a activitatii Programului National Cantus Mundi prin care se doreste realizarea a cat mai multor evenimente cultural-educative dedicate copiilor si tinerilor din Romania. In acest sens, Turneul National de Craciun, pe care Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” il va desfasura in perioada 8 – 20 decembrie va aduce pe marile scene din România mii de copii si tineri din reteaua Cantus Mundi.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu sprijinul membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 7 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela aproape 1.000 de coruri. 30.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cântului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Cantus_Mundi_2

Cantus_Mundi_4


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate