Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Daniel Dorobantu băsmuiește. Un Concert de Basm are loc astăzi
(Muzică)
Un basm fara cuvinte, al carui limbaj il stii dintotdeauna. Pentru ca vine de acolo de unde vii si tu.
O experienta care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere catre mirare. Ca si cum ai sta pe malul unei ape curgatoare si ai privi in adancurile tale.

Daniel Dorobantu va sustiune duminica, 18 noiembrie, de la ora 19,00, la Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis (Strada Emanoil Ungureanu nr.2), al 10-lea eveniment din seria Concertelor de basm.

Evenimentul este realizat de catre  Asociatia Culturala Traditionala ”Negura” in parteneriat cu Centrul De Cultura si Arta al Judetului Timis, facand parte din proiectul ”Explorari contemporane ale traditiei”, finantat de catre Consiliul Judetean Timis.

In noi se regasesc toate melodiile care au fost create de la inceputul lumii. Fie ca facem muzica sau doar o ascultam, impartasim acelasi mister”, spune artistul timisorean. Acest mister si starea de mirare pe care o trezeste in noi sunt sursele de inspiratie pentru fiecare concert de basm – un concept de concert cinematic care ii apartine muzicianului si artistului vizual timisorean Daniel Dorobantu.
Concertele de basm prezinta o muzica ce se afla la intersectia dintre electronic ambient si modern classical. Iar din punct de vedere vizual muzica e completata cu elemente arhaice, primordiale, de mitologie si folclor romanesc aduse impreuna prin cele mai recente tehnici de productie audio-vizuala, si proiectate.

Daniel Dorobantu - Millennium Live - 08

De la debutul sau in 1995, Daniel Dorobantu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrari de arta video, instalatii, spectacole live si experimente multimedia. Arta sa este o marturie a unei viziuni dense despre explorare si cautare in sfera nedefinitului. Il motiveaza un interes de lunga durata si o cercetare continua asupra naturii inspiratiei insasi si asupra aspectelor contemplative si meditative ale procesului artistic. Lucrarile sale au fost comandate si promovate de Institutul Cultural Roman, Centrul Ars Electronica din Linz (timisoreanul este primul artist roman care a expus si intrat in colectia celui mai important centru de expunere al artei electronice din lume), Consulatul Onorific al Italiei la Timisoara si mentionate in The New York Times si The Guardian. Ca si fondator al ansamblului de arta sincretica Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient in Romania.

Numarul locurilor este limitat la concertul de duminica, accesul fiind pe baza de rezervari la adresa act.negura@gmail.com.

Poster Basm 18 Noiembrie 2018
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate