Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Percuționistul Alessandro Rossi alături de grupul Emancipation vine la ARCUB într-un concert de jazz contemporan
(Muzică)
A treia stagiune a programului de jazz “Artist in Residence” organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB continua cu Emancipation, un concert sustinut de Alessandro Rossi Group, in data de 22 noiembrie 2018, incepand cu ora 20.00, la Sala Mare ARCUB.
Alaturi de Alessandro Rossi (tobe - IT), fondatorul si liderul grupului Emancipation, vor putea fi ascultati Andrea Lombardini (chitara bas - IT), Massimo Imperatore (chitara - IT) si Massimiliano Milesi (saxofon tenor - IT).

„Alessandro Rossi, un percutionist dintre cei mai talentati si eclectici ai scenei contemporane de jazz. Emanciparea declarata in titlu devine aici un exemplu tangibil al modului in care creatia muzicala te elibereaza de constrangerile genului, indepartand povara categoriilor si a limitarilor stilistice, pentru a atinge trasaturi care ilustreaza cele deja stiute intr-o maniera complet noua.”
Drumset Magazine

Din 2016, grupul si-a facut aparitia in principalele cluburi si festivaluri din Italia. in ultimii doi ani, a fost apropiat de scena romaneasca, fiind prezent la Transilvania Jazz Fest din Cluj si North West Fest din Baia Mare. in 2018, a fost declarat castigator la “Tomorrow’s Jazz Contest” de la Teatro La Fenice din Venetia.

Albumul este un aranjament de piese originale, care descriu parcursul muzical si estetica lui Rossi. Printre numeroase alte influente care se resimt, una este foarte evidenta pe album si culmineaza prin reorchestratia cantecului Lithium al formatiei Nirvana, in vreme ce influentele electronice si variile efecte confera o sonoritate contemporana. De asemenea, trebuie subliniat tributul adus colectiei de jazz prin aranjamentul piesei Punjab de Joe Henderson. Albumul este produs de CAM JAZZ si face parte din seria dedicata noilor talente.
Alessandro Rossi, nascut in 1989, este considerat a fi unul dintre cei mai talentati si eclectici percutionisti ai scenei contemporane de jazz. incepe sa cante la tobe la varsta de sase ani. In 2014, castiga bursa IASJ si este invitat sa reprezinte Siena Jazz si Italia la International Masterclass sustinut la Lisabona de David Liebman. intre 2014 si 2016, face parte din Orchestra Italiana de Jazz a Tinerelor Talente, condusa de Paolo Damiani. In 2018, castiga la “Tomorrow’s Jazz Contest” desfasurat la Teatro La Fenice, din Venetia, premiul fiind un concert la “Jazz At Lincoln Center” din New York. A colaborat cu nume importante ale scenei italiene, precum: Roberto Cecchetto, Bebo Ferra, Andrea Dulbecco, Ricardo Fioravanti, Fulvio Sigurtà si multi altii. Colaboreaza cu grupul romano-italian “Paolo Profeti European Collective”. Are o semnificativa colaborare cu trompetistul italian Giovanni Falzone. Ultimele sale inregistrari sunt Pianeti Affini (CAM JAZZ) si Far East Trip.
   
03concert_70x100

Despre “Artist in Residence”:
Initiat in toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invita, in fiecare sezon, un artist roman pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o tema aleasa de el insusi. Dupa ce primele doua sezoane au prezentat un program de concerte selectionate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriata de Cristian Soleanu si prezinta, in perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gandindu-ma la istoria ce sta in spatele vietii si al realizarilor profesionale ale fiecaruia dintre artistii creatori. Muzica improvizata este rodul unor acumulari de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scena, in timpul interpretarii, acesti factori dau greutate si un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate in cadrul stagiunii emana fiecare «o istorie vie» a artistilor. Desi diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleasi valori – creativitate, libertate, traditie –, ele constituindu-se astfel intr-o alchimie a intregii traditii muzicale a jazzului”
Cristian Soleanu, curatorul programului “Artist in Residence”

Urmatorul concert Artist in Residence:
13 decembrie: dublu concert: „CASTIGATORII BUCHAREST JAZZ FESTIVAL 2018” Toma Dimitriu, Alexandru Hutanu, Iulian Nicolau feat. Michael Acker, si duoul Sanem Kalfa / George Dumitriu - „Dance”

Biletele pot fi achizitionate online, de pe http://arcub.ro/, sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90.
Pretul biletelor: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate