Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Lansarea publică a proiectului COOLsound 100 – Scena virtuală a muzicii clasice românești
(Muzică)
Luni, 26 noiembrie, la ora 14.00, va avea loc in Sala Dinu Lipatti a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti Lansarea publica a proiectului si Simpozionul national de muzicologie  COOLsound 100 – Scena virtuala a muzicii clasice romanesti.
Proiectul este finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale in cadrul Anului Centenar. COOLsound 100 – Scena virtuala a muzicii clasice romanesti – www.coolsound.ro – reprezinta deschiderea unei porti virtuale pentru publicul zilelor noastre catre istoria muzicii clasice si contemporane romanesti, vazuta prin cheia aniversarii Centenarului Romaniei. Proiectul pune in valoare in primul rand diversitatea acestei muzici, din punct de vedere componistic, al abordarilor interpretative si al genurilor muzicale.
   
Componenta principala este Monografia virtuala a muzicii romanesti, care se deschide cu 20 de pagini biografice ce contin acele elemente pe care le cauta in primul rand un amator de cultura al zilelor noastre – video, imagine si text, atat in romana, cat si in engleza. Elementul de unicitate si modernitate este dat de prezenta unor videoclipuri ilustrative pentru creatia respectivilor muzicieni, special realizate in acest proiect.
   
O alta componenta este cea de muzicologie, care va prinde viata si in Simpozionul national special organizat si care contine pagini importante de cercetare si lexicografie privitoare la fenomenul componistic romanesc de-a lungul istoriei.
  
O a treia componenta, Turneul virtual, depaseste zona exclusiva a muzicii romanesti si cuprinde filmari live de recitaluri integrale ale unor muzicieni romani din diferite generatii, desfasurate in diferite sali si orase ale tarii, care pozitioneaza muzica romaneasca in contextul muzicii universale, tot prin intermediul unei perceptii pornind de la imaginea in miscare.

COOLsound 100 – Scena virtuala a muzicii clasice romanesti este o platforma deschisa. Daca de data aceasta motivul pentru a o construi a fost Centenarul Romaniei, vom continua sa cautam noi motivatii si mijloace pentru a o extinde in anii urmatori si pentru a duce mai departe monografia virtuala pe care o incepem astazi. Monografie care are inca multe pagini interesante de completat.

afisCOOLsound100_Scena virtuala a muzicii romanesti-001

Proiect finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale in cadrul Anului Centenar
Producator: Fundatia Culturala Marconi

Parteneri: Asociatia Culturala Pro Contemporania, Institutul Cultural Roman din Londra, Asociatia culturala Atitudini si Alternative
Partener cultural principal: Universitatea Nationala de Muzica din  Bucuresti
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Mediatrust, Romania TV, Liternet,  Agentia de carte, Observator cultural, Miscarea de rezistenta, Smart FM, MKlasika, Tom Sawyer Effect.

COOLsound100_ro

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate