Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Corul Madrigal deschide Sezonul România – Franța 2019 printr-o serie de concerte la Paris
(Muzică)
In 27 si 28 noiembrie 2018, Corul National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, se va afla la Paris, unde va sustine 3 concerte in deschiderea Sezonului Cultural Romania – Franta 2019: la Domul Invalizilor, alaturi de Ansamblul Instrumental din Paris dirijat de Christian Ciuca, la Centrul National de Arta si Cultura Georges Pompidou si la Catedrala St. Clotilde.
La evenimente vor lua parte presedintii celor doua state, Excelentele lor Emmanuel Macron si Klaus Iohannis. Evenimentele de la Paris vor fi urmate de un turneu international al Corului Madrigal in orasele Lyon, Bordeaux si Geneva.

„Corul Madrigal - Marin Constantin isi reconfirma statutul de ambasador cultural absolut al Romaniei in lume, aducand celebrul sunet care l-a consacrat in ultimii 55 de ani in cele mai importante centre culturale din Franta. Este foarte important sa intelegem cat de necesara este pentru Romania reconstructia miscarii corale, atat pentru rolul educativ si cultural pe care aceasta il serveste, cat si pentru marea misiune de schimbare a imaginii de tara”,
a declarat Emil Pantelimon - managerul Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”.

In 27 noiembrie, la Domul Invalizilor din Paris, va avea loc primul concert al turneului, care deschide oficial Sezonul. Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” va interpreta, alaturi de Ansamblul Instrumental din Paris, dirijat de Christian Ciuca, „Requiem”-ul lui Gabriel Fauré. Evenimentul este urmat de inaugurarea expozitilor romanesti de la Centrul National de Arta si Cultura Georges Pompidou, unde corul, sub conducerea Annei Ungureanu, va interpreta un repertoriu exclusiv romanesc, in prezenta oficialitatilor si a celor doi presedinti de stat. Pe 28 noiembrie, ansamblul va concerta la Catedrala St. Clotilde, urmand ca pe 29 noiembrie vocile emblematice ale madrigalistilor sa rasune in Biserica Saint Martin d’Ainay din Lyon.

Ultimul recital pe care Corul Madrigal il va sustine in Franta va avea loc pe 1 decembrie, in Biserica Notre-Dame din Bordeaux. Turneul international al ansamblului coral romanesc se va incheia in Elvetia, prin concertul din 3 decembrie, sustinut la sediul Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale din Geneva.

Corul Madrigal a mai fost prezent in Franta in anul 1992, in cadrul Sarbatorilor Patrimoniului Mondial. Marin Constantin, fondatorul prestigiosului ansamblu si dirijorul corului la momentul respectiv, a primit atunci titlul de Ambasador al Bunavointei al UNESCO, fiind singurul roman caruia i s-a acordat aceasta distinctie. Tot atunci, Federico Mayor, directorul general al ONU, s-a referit, in discursul sau la adresa Corului Madrigal, ca la „un bun autentic al Patrimoniului Artistic Universal”.

Imediat dupa revenirea in tara, Corul Madrigal va incepe traditionalul turneu national de Craciun, alaturi de sute de copii din Programul National Cantus Mundi. In perioada 8 – 20 decembrie, publicul din Bucuresti, Slatina, Brasov, Cluj si Ploiesti va avea ocazia sa asculte cele mai frumoase colinde si cantece specifice sarbatorii nasterii Domnului, in interpretarea unica si plina de emotie a Corului Madrigal. In prezent, Programul National Cantus Mundi reuneste peste 1.000 de coruri din toata tara, care se implica in toate programele si proiectele corale de la nivel national.

Corul Madrigal_1

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat „brand de tara”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. in noiembrie 2016, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate. Anul acesta, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a implinit 55 de ani de activitate neintrerupta, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Organizatori: Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, Ministerul Afacerilor Externe, Consulatul General al Romaniei la Lyon, Consulatul onorific al Romaniei la Bordeaux, MISIUNEA PERMANENTA A ROMANIEI pe langa Oficiul Natiunilor Unite de la Geneva si Organizatiile Internationale cu sediul in Elvetia

Corul Madrigal

afis Madrigal_Franta

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate