Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Concert Extraordinar de Colinde Ascendis Choir
(Muzică)
Corul de Camera Ascendis condus de dirijorul fondator al acestuia, Eduard Dinu, organizeaza in data de 20 decembrie 2018, incepand cu ora 19:30, un minunat concert de colinde la Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti, strada General H M. Berthelot 19.

Avandu-l ca invitat si pe faimosul contratenor Cezar Ouatu, tinerii muzicieni promit sa va incante cu o muzica menita sa va aduca mai aproape spiritul Craciunului.

„Va fi cel mai mare eveniment organizat de catre Ascendis Choir, in cele sapte luni de la infiintare. Speram ca muzica noastra sa umple sufletele celor
prezenti cu iubire si liniste, facand aceste sarbatori mai frumoase si conducandu- ne pe toti catre un an nou mai bun si prosper”
- dirijorul Eduard Dinu

Prezentatoarea evenimentului, va fi minunata actrita Ada Condeescu.

Ascendis Choir sau Corul de Camera Ascendis este un ansamblu cameral format din tineri muzicieni cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, acestia fiind absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.
Ascendis Choir a luat nastere la initiativa dirijorului sau Eduard Dinu, alaturi de care au stat un grup de studenti si apropiati, membri cu care acesta a colaborat pe parcursul a multor ani in ansamblurile in care a fost dirijor.
Corul Ascendis are ca scop principal promovarea muzicii culte romanesti, atat prin abordarea compozitorilor consacrati, cat si prin prezentarea in prima auditie a lucrarilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta sustine si repertorii variate ce cuprind lucrari din intreaga istorie a muzicii universale.
Inca din prima luna de la infiintarea ansamblului, acesta a sustinut un turneu in China, turneu in care Ascendis Choir a cantat pe scene importante din orasele Beijing si Shanghai, avand un numar total de cinci concerte.

Stagiunea 2018 – Ascendis Choir1)    Turneu organizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman in China – orasele Beijing si Shanghai – 5 concerte in perioada 11 martie – 22 martie 2018.

2)    Recital in cadrul unui eveniment privat organizat la Galeriile Artmark – Bucuresti – 14 aprilie 2018.
 
3)    Recital in cadrul unui eveniment privat organizat de MedPublicis la Palatul Parlamentului – 7 si 8 iunie 2018.

4)    Opt concerte realizate in parteneriat cu Primaria Capitalei si Teatrul Excelsior in Piata Constitutiei – 8,9,10 iunie si 22, 23, 24, 25, 26 august 2018.
 
5)    Participare in cadrul show-ului de televiziune realizat de ProTV, „La Maruta” – 19 iunie 2018

6)    Recital in cadrul unui eveniment privat organizat de actrita Ada Condeescu – 24 iunie 2018.

7)    Concert vocal simfonic cu interpretarea lucarii scrise de Gustav Holst – The Planets, in colaborare cu Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti – 28 iunie 2018.

8)    Reportaj realizat de producatoarea si prezentatoarea emisiunii „Stilul tau”, Albertina Ionescu, pentru TVR – 2 iulie 2018.

9)    Eveniment in colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucuresti la RomExpo – 7 iulie 2018.

10)    Concert vocal simfonic cu interpretarea lucrarii scrise de Gustav Holst – The Planets, in colaborare cu London School Sympony Orchestra – Ateneul Roman, 2 august 2018

11)    Participare in cadrul Festivalului 3Sound, prima editie, Palatul Sutu, 14 septembrie 2018

12)    Concert de gala alaturi de maestrul Gheorghe Zamfir, Valentina Nafornita, Enrico Marcias si invitatii - Piata Constitutiei, 21 septembrie 2018.

13)    Eveniment in colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucuresti – inaugurare noua aula a universitatii – 23 septembrie 2018

14)    Inregistrari la Electrecord a unei lucrari scrise de compozitorul contemporan Matei Stratan, in vederea realizarii muzicii pentru un film

15)    Eveniment organizat de Conferinta pentru Educatie Timpurie First 7, la Palatul Noblesse (1 noembrie 2018)

16)    Concert vocal-simfonic la Sala Palatului, alaturi de 2 Vibes Symphony, Camerata Regala, Irina Baiant, Laura Bretan, Ioana Turcu, Tiberiu Soare.
 
Astfel, Ascendis Choir a devenit ansamblul cu cea mai mare notorietate dobandita de la infiintare, depasind din prima luna ansambluri cu vechime de peste 10 ani.

Suntem tineri, entuziasti si ne recomanda pasiunea noastra pentru muzica corala!

Eduard Dinu – portret de dirijor

Eduard Dinu s-a nascut in anul 1992, in jud. Prahova, localitatea Urleta, un spatiu emblematic al muzicii corale romanes¸ti, loc din care provine s¸i marele maestru Marin Constantin, fondator al Corului National de Camera "Madrigal".

Primii pas¸i in lumea muzicii i-a facut inca de la varsta de cinci ani, cand incepe studiul pianului. Ulterior devine elev al Liceului de Arta "Carmen Sylva" din Ploies¸ti, la sectia pian.
Astfel, studiul s¸i dragostea pentru muzica l-au determinat pe Eduard Dinu sa participe la diverse competitii, obtinand numeroase premii. De asemenea, Eduard Dinu a sustinut recitaluri in centrele culturale importante din muncipiul Ploies¸ti, dar s¸i din tara.
Cei paisprezece ani de activitate pianistica, au fost incununati de participarea sa in calitate de solist, alaturi de orchestra Filarmonicii ,,Paul Constantinescu" din Ploies¸ti, interpretand ,,Rhapsody in Blue" de George Gershwin.

Daca pianul a fost prima sa dragoste, muzica corala a reprezentat pentru Eduard Dinu o noua experienta s¸i o adevarata revelatie. Activitatea sa din cadrul Corului Liceului de Arta "Carmen Sylva", pe tot parcursul celor doisprezece ani de studiu, a fost marcata de numeroase concerte s¸i recitaluri sustinute in cadrul acestui ansamblu, apogeul fiind reprezentat de participarea la Festivalul Coral din Bratislava, unde corul a obtinut premiul I s¸i medalia de aur pentru merite deosebite. in paralel, Eduard Dinu a devenit din anul 2008 membru al Corului Momentum, ocazie ce i-a oferit posibilitatea de a experimenta s¸i ipostaza dirijorala.

Incepand cu anul 2011, dorind sa-s¸i perfectioneze pregatirea muzicala, se inscrie la Universitatea Nationala de Muzica din Bucures¸ti, la specializarea Dirijat de Cor Academic. Primii pasi in arta dirijatului au fost calauziti de maestrul sau conf. univ. dr. Gabriel Constantin Popescu(maestru de cor al Teatrului National de Opereta si Musical "Ion Dacian"), cel care l-a sustinut si l- a sfatuit necontenit.

Dragostea s¸i daruirea pentru muzica corala l-au determinat sa is¸i formeze un ansamblu coral inca de la inceputul studentiei, lansandu-s¸i astfel o frumoasa cariera dirijorala. Realizeaza recitaluri s¸i concerte in Bucures¸ti s¸i in tara, in acelas¸i timp colaborand s¸i cu artis¸ti consacrati ai scenei muzicale romanes¸ti. Anul 2013 reprezinta momentul in care destinul sau se leaga de cel al Corului Regal, devenind membru al partidei de tenor a ansamblului, pentru ca mai apoi in anul 2015 sa preia bagheta dirijorala a acestuia, pana in anul 2018 atunci cand decide sa porneasca un nou proiect si anume proiectul "Ascendis Choir".

In cariera sa dirijorala a sustinut numeroase concerte in tara pe cele mai importante scene, a participat in calitate de dirijor al Corului Regal in cadrul Festivalului International "George Enescu", unde a fost cel mai tanar dirijor din editia 2017; dar si in strainatate, ultima realizare fiind un turneu in China alaturi de Corul Ascendis, unde a sustinut 5 concerte in orasele Beijing si Shanghai.

Cezar Ouatu
Un cantaret cameleonic cu valente vocale multiple care canta de pe marile scene operistice, teatre de renume din intreaga lume ajungand pe marile scene pop (Wembley Arena, Eurovision Malmo , Romexpo) alaturi de mari artisti si dirijori precum Andrea Bocelli , Angela Gheorghiu , Gheorghe Zamfir , Bonnie Tyler ).

Apreciat de oameni din industria muzicala internationala precum Simon Cowell, Robbie Williams.

Un binecunoscut star tv prin toate aparitiile de senzatie de la indragita emisiune “Te cunosc de undeva” si multe alte emisiuni de succes!

Laureat si castigator al multor concursuri internationale de canto clasic precum ei un artist cu o discografie vasta de la oratorii , opere pana la primul album pop opera din Romania “The Voice of Love” !
A terminat cu nota maxima sectia canto clasic sub indrumarea profesoarei Margaret Hayward la prestigiosul Conservator “G.Verdi” din Milano.

Ada Condeescu
In varsta de 30 ani, actrita Ada Condeescu a studiat arta teatrala la Universitatea Nationala de Teatru si Film in Bucuresti. A debutat in filmul regizat de Florin serban si premiat la Berlin in anul 2010, „Eu cand vreau sa fluier, fluier”, urmand de asemenea sa joace alte numeroase roluri.
 
In iulie 2011 a castigat premiul "The Heart of Sarajevo" (Inima orasului Sarajevo) pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Sarajevo, in rolul Veli din filmul Loverboy.
In anul 2013, a castigat trofeul „Shooting Stars” fiind una dintre cele mai bune zece tinere actrite ale Europei, in „Berlinare Film Festival”.
A fost membru jurat in festivale de film din Europa (Polonia, Bulgaria, Bosnia Hertegovina si Belgia).

Concert EXTRAORDINAR COLINDE ASCENDIS 2018

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate