Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 aprilie 2024
Recomandări
Lidl susține Ambasada Sustenabilității în România și lansează împreună proiectul „100 de Români”
(Viață)
* Daca Romania ar fi o comunitate de 100 de oameni, fiecarui locuitor i-ar reveni 3,8 cm de autostrada;
* Daca Romania ar fi o comunitate de 100 de oameni, 1 ar locui intr-o casa improvizata.
* Daca Romania ar fi o comunitate de 100 de oameni, 65 ar fi absolventi de liceu;
* Daca Romania ar fi o comunitate de 100 de oameni, 33 ar urmari sau ar participa la cel putin un spectacol intr-un an.
In prag de Centenar, constructia unui viitor sustenabil este masurata de Lidl si de Ambasada Sustenabilitatii in Romania prin „100 de Romani”, un proiect-radiografie a societatii romanesti. „100 de Romani” este un audit statistic care raspunde la intrebarea “Daca Romania ar fi o comunitate formata din 100 de oameni, cum ar fi ei?”. Cat de educati sau cat de saraci? Cum ar arata viata lor? Ce este bine si ce este rau in Romania la 100 de ani?

Lansarea proiectului a avut loc astazi, 27 noiembrie, in cadrul unui eveniment desfasurat la sediul Ambasadei Sustenabilitatii, un spatiu ce faciliteaza dialogul social despre sustenabilitate si o comunitate responsabila.

Proiectul este sustinut de Departamentul pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Guvernului Romaniei si cuprinde o colectie de 100 de infografii, cu date statistice conectate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) si impartite in categorii relevante pentru societatea romaneasca: Demografic, Familie, Saracie, Venituri, Credite si Economii, Locuinta, Transport, Angajati, Tehnologie, Mediu, Educatie, Sanatate, Cultura si Copii.

Proiectul ofera prin aceste infografii un suport informational accesibil oricui isi propune sa contribuie la un viitor mai bun pentru Romania. Astfel, „100 de Romani” este un punct de plecare in stabilirea masurilor pentru indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ale ONU, la care si Romania a aderat. Pe termen lung, proiectul poate deveni un instrument de masura al progreselor Romaniei si va analiza periodic modul in care se reflecta in societatea romaneasca temele de interes abordate de ONU in implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila.

„Obiectivele pentru Dezvoltare Durabila sunt un angajament al Romaniei fata de organismele internationale precum ONU si UE, dar, mai important, reprezinta angajamentul nostru fata de generatiile viitoare. Fara parteneriate, insa nu vom reusi sa transformam sustenabil societatea. De aceea, felicit proiectul realizat de Ambasada Sustenabilitatii impreuna cu Lidl Romania, care reprezinta inca un element al constructiei durabile pe care incercam sa o realizam”,
a declarat László Borbély, Consilier de Stat, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Guvernului Romaniei.

“Suntem incantati sa vorbim incepand de astazi, despre indicatori de succes ai sustenabilitatii societatii din Romania. Datele statistice publicate vor fi punctul de plecare pentru toate organizatiile care isi doresc cu adevarat o Romanie sustenabila, fie ca sunt implicate in proiectele Ambasadei sau nu. La Ambasada Sustenabilitatii, alaturi de companiile responsabile, liderii societatii civile, autoritati si cetateni, luptam si traim pentru generatiile viitoare. Proiectul „100 de Romani” este baza statistica dupa care vom identifica succesul in schimbarea pe care ne-o dorim si contributia pe care Romania o aduce la Obiectivele Globale de Dezvoltare Durabila, conform angajamentului semnat cu Organizatia Natiunilor Unite”,
a declarat Dragos Tuta, Director General The CSR Agency – Initiator al Ambasadei Sustenabilitatii in Romania.

1 om ar pleca definitiv din tara_100 de romani

„Lidl militeaza pentru sustenabilitate si pentru progresul societatii, de aceea, faptul ca devenim partener al Ambasadei Sustenabilitatii in Romania este un pas important in planul nostru de a contribui la direct la dezvoltarea durabila a Romaniei si de a face parte din acest dialog despre sustenabilitate pe care Ambasada il faciliteaza. „100 de Romani” este mai mult decat o analiza statistica a societatii romanesti, este un proiect ce analizeaza si masoara modul concret prin care fiecare dintre noi, fie ca suntem un cetatean sau o organizatie, putem contribui la indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ale ONU si la un viitor sustenabil al Romaniei”,
spune Cristina Hanganu, Director de Comunicare & CSR Lidl Romania.

Cele peste 100 de infografice pot fi descarcate gratuit de pe site-ul www.100deromani.ro, si sunt insotite de o animatie cu cele mai importante date statistice din proiect.

Metodologie proiect: Informatiile din infografiile proiectului „100 de Romani” au fost culese in perioada iunie-octombrie 2018, utilizandu-se cele mai recente date din surse oficiale: Institutul National de Statistica, Eurostat, Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Sanatatii, UEFA, Biroul Electoral Central, BNR, PISA, Research Institute Credit Suisse, Directia Pasapoarte, ANCOM, Parlamentul European. La baza acestuia a stat proiectul "If the world were a village of 1.000 people", care a aparut pentru prima data in 1991 intr-un articol din ziarul The Valley News (New Hampshire), „Starea actuala a satului global”, scris de un profesor de la Universitatea din Darmouth, Donella Meadows. Cercetarile sale au creat pentru prima data o baza metodologica de intelegere a lumii ca o fabrica de relatii fizice, economice si sociale care, impreuna, determina evolutia lumii.

Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati:
www.100deromani.ro
www.lidl.ro

3 ar creste fara un parinte plecat la munca in afara tarii_100 de romani

5 nu ar putea accesa servicii medicale_100 de romani

64 nu ar cunoaste nicio limba straina_100 de romani

64 si-ar permite cosul minim de consum lunar_100 de romani

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate