Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Centenarul Marii Uniri la Casa artelor “Dinu Lipatti”
(Muzică)
Primaria Municipiului Bucuresti prin Casa Artelor "Dinu Lipatti" va invita sambata, 1 decembrie si duminica, 2 decembrie 2018, de la ora 18.00, la doua evenimente extraordinare, ambele incarcate de o emotie speciala.
Sambata, 1 decembrie, de la ora 18.00, va asteptam alaturi de noi pentru a celebra, impreuna, 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri, un eveniment ce va debuta cu deschiderea expozitiei in aer liber "1918, Anul nasterii Romaniei Mari".

De la aceeasi ora, in Salonul de muzica va fi proiectat documentarul marturie “Inima nomada a Marii Uniri”, un film impresionant realizat de Tania Nicolau. Pelicula evidentiaza rolul Reginei Maria in timpul Primului Razboi Mondial – infiintarea serviciului de Ambulanta si a spitalelor de campanie, influenta hotaratoare asupra deciziilor regelui Ferdinand, precum si efectele vizitelor sale diplomatice din timpul Conferintei de Pace de la Paris, in SUA si in Marea Britanie, pentru care a fost recunoscuta drept ctitora diplomatica a intregirii Romaniei.

Incepand cu ora 18.00, prof. univ. dr. Mihaela Miroiu va sustine conferinta “Unirea ca triumf al libertatii romanesti – Reflectii despre discursul lui Iuliu Maniu de la Alba Iulia”.

Recitalul de muzica si poezie romaneasca „Eminescu – Enescu - Lipatti” sustinut de actorul Adrian Titieni si pianistul Horia Maxim va incheia seara. Programul cuprinde lucrari compuse de cei mai mari muzicieni ai Romaniei, George Enescu si Dinu Lipatti, punctate de versuri alese din creatia eminesciana.

Duminica, 2 decembrie 2018, se implinesc 68 de ani de la disparitia prematura dintre noi a celui mai mare pianist roman al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti.

In semn de profund respect, la Casa Artelor “Dinu Lipatti”, institutie care isi desfasoara activitatea in casa copilariei si adolescentei sale, va avea loc evenimentul „Omagiu Dinu Lipatti”, care va debuta de la ora 18.00, cu proiectia filmului documentar “Dinu Lipatti, despre muzica si geniu”, realizat de Mihaela Poenaru pentru Trinitas TV.
   
Pelicula releva aspecte inedite ale genialitatii lipattiene, printre cei care evoca uriasa personalitate artistica a muzicianului roman numarandu-se regretatul muzicolog si profesor Viorel Cosma, pianistul si compozitorul Corneliu Gheorghiu, prieten si coleg de studii cu Dinu Lipatti, biograful Grigore Bargauanu, precum si alti specialisti.
   
De la ora 20.00, pianistul Viniciu Moroianu va sustine un recital extraordinar construit in jurul a trei piese celebre din creatia lui Dinu Lipatti – “Fuga la patru voci pentru pian solo”, „Sonatina pentru pian pentru mana stanga” op. 10 si „Sonata pentru pian solo” (1932). Cele trei lucrari vor fi precedate de Coralul "Nun komm' der Heiden Heiland" BWV 599, de J. S. Bach - aranjament de F. Busoni, precum si de „Sonata nr. 2 in si bemol minor” op.35 si „Trei mazurci” op. 50 de F. Chopin.
Conceptul evenimentelor apartine regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “DinuLipatti”.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Partener media principal: Radio Romantic

afis2 1-2 decembrie 2018 BUN

afis2 cu program 1-2 decembrie 2018 BUN

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate