Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
Degustări din șură: brânzeturi, gemuri și cărnuri artizanale din Transilvania în parteneriat cu Viscri 32 și Kredenz
(Viață)
De Miercurea Mintilor Creative 2018, Acuarela aduce pentru prima oara la Bucuresti, arome si merinde transilvanene autentice de la Kredenz si Viscri 32 - White Barn and Blue House. Deschidem (larg) portile la 12:00 si degustam tihnit intreaga zi pana spre orele 23:00.
Echipele Kredenz si Viscri 32 vor fi prezente pentru a povesti pe indelete despre fiecare ingredient.

Evenimentul va cuprinde o degustare si un pop-up shop de branzeturi, carnuri, zacusca si dulceturi curatoriate de Kredenz si asezonate de echipa din Sura Alba de la Viscri 32. Bunatatile sunt culese din satele Saschiz, Cund, Bazna, Viscri, Rotbav si cuprind o selectie reprezentativa pentru mai multe ferme de familie, fundatii si producatori mici, imposibil sau greu de gasit in Bucuresti.

Branzeturile, carnurile, zacusca, siropurile si dulceturile vor fi grupate tematic in cinci tipuri de platouri de degustare care poarta oaspetele intr-o calatorie pe dealuri, pe la stana, prin pivnita de maturare a lui Istvan si fostul grajd de bivoli transformat in bucatarie la Viscri 32.

Degustari in sura

Despre noi

Kredenz isi propune sa redescopere patrimoniul gastronomic al tarii, sa il puna in valoare si sa il aduca in contemporan, cautand noi moduri de a produce si pregati mancarea pentru un trai sanatos, cu respect fata de mediul inconjurator si comunitate.

Sura Alba de la Viscri 32 - White Barn and Blue House este un spatiu gastronomic deschis sezonier de 2 tineri (Mara si Alexu, un avocat si un designer) relocati in Viscri de la oras. Proiectul functioneaza din multe puncte de vedere ca un business social, avand doar angajati din sat, ingrediente de la fermieri si tarani din zona si retete transilvanene inspirate de bunica Marei.

Acuarela este o casa plina de lucrari de arta si obiecte vintage reciclate, o gradina de vara plina de umbrele colorate si un mic bistro boem pentru comunitatea de creativi.

Manufactura de Branza foloseste din 2016 laptele vacilor Baltata Romaneasca pentru a produce branzeturi maturate artizanale. Familia Varga se ocupa de ingrijirea celor 20 de vaci si produce 9 sortimente de branza maturata.

Ferma Catean continua o traditie de peste 300 de ani si este cunoscuta pentru efortul de promovare a produselor traditionale romanesti. Intreaga familie este implicata in continuare in viata de zi cu zi a fermei.

Camara lui Mayr este un proiect local dezvoltat la Ferma Zootehnica Bazna de catre familia Mayr. Aceasta este printre ultimii procesatori care lucreaza cu porci Bazna si care produce loturi mici, ingrijite personal, de mezeluri rafinate.


„Degustari din sura” este un demers Viscri 32 de promovare a fermierilor, taranilor si micilor producatori de merinde autentice si a miscarii farm to table din Romania. Proiectul este sustinut de Asociatia Cuimbold si degustat de RADIO GUERRILLA.

Miercurea Mintilor Creative la Acuarela, Polona 40.
5 Decembrie, 12:00 - 23:00, Rezervari: 0745662889

Acuarela - Kredenz si Viscri 32 (macheta web)-01


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate