Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Spectacolul de teatru “Plastic” de Marius von Mayenburg deschide stagiunea de teatru 2019 cu o nouă reprezentație pe scena de la ArCub
(Teatru)
ARCUB. Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti redeschide portile salii mari de spectacole incepand de luni, 14 ianuarie 2019, cu excelenta montare a piesei de teatru ”Plastic” de Marius von Mayenburg, in regia lui Theodor-Cristian Popescu, fiind urmata de noi reprezentatii ale spectacolelor de teatru de succes cuprinse in cadrul stagiunii de teatru 2018 - 2019 organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB.

Comedia romantica ”Idolul si Ion Anapoda” regizata de Mariana Camarasan se va juca in data de 19 ianuarie, ”Artists Talk” in regia Gianinei Carbunariu – una dintre cele mai originale si bine primite productii de la ARCUB va fi prezentata pe 21 ianuarie, iar spectacolul de teatru intesat cu momente pline de umor, ”Schneider si Schuster” va fi readus in atentia publicului pe 27 ianuarie, la Sala Mare din str.Lipscani nr.84-90.

Plastic de Marius von Mayenburg, in regia lui Theodor-Cristian Popescu, primul spectacol de teatru programat la inceput de an se va juca luni, 14 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

plastic_6

Plastic ii are in distributie pe Ioana Marcoiu, una dintre cele mai apreciate actrite ale noii generatii, care a castigat premiul pentru cea mai buna actrita pentru rolul Vilma din „Nefericitii” in regia Zsuzsannei Kovacs si pe Bogdan Dumitrache, cunoscut publicului din filmul Pozitia Copilului de Calin Peter Netzer si castigator al titlului de „Cel mai bun actor”, la Festivalul International de Film de la San Sebastian 2017, pentru rolul din Pororoca de Constantin Popescu. Distributia este completata de Cristina Toma (Premiul Criticii pentru cel mai bun debut, in Priveste inapoi cu manie, 1996), Istvan Teglas (intre noi totul e bine de Radu Afrim, TNB, Hedwig and The Angry Inch, la Point) si tanarul actor Ciprian Nicula, care s-a facut remarcat odata cu spectacolul O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii de Bobi Pricop, la TNB.
Asa cum declara regizorul, „Plastic” este o satira ce trage din toate pozitiile in toate directiile. Viata unor oameni bine intentionati din clasa mijlocie, acest acvariu frumos/ kitchos, pare un tavalug ce niveleaza, fara sa vrea, orice relatie ce ar trebui, in teorie, sa functioneze. Caci ei au renuntat la orice raport de forta in familie, in profesie, in arta. Iar aceasta conditie duce la intrebari complexe: de felul: „E omul capabil sa-si creeze un mediu functional, nedestructiv? De ce nu merge nimic din ceea ce incercam decat partial, chinuit, ridicol?””.

platic-insta-1080x1080

In productia de la ARCUB, regizorul decupeaza atent, intr-un decor inedit si elegant realizat de scenografa Velica Panduru, teme contemporane, dozand eficient impactul fiecarei noi scene asupra publicului. Muzica semnata de Lucian Ban, pianistul new-yorkez de origine romana, puncteaza fin trecerile personajelor de la o stare la alta, urmarind gradual transformarea unei lumi realiste intr-o instalatie artistica atipica.

Cu Plastic, pe textul scris de Marius von Mayenburg in 2015, Theodor-Cristian Popescu este la sasea montare a textelor dramaturgului german, dupa Perplex, la Teatrul Clasic din Arad, Martiri si Piatra, la Targul Mures, Uratul, la Teatrul German din Timisoara, Chip de foc, la Teatrul Prospero din Montréal.

platic-insta-1080x1080_4

Mai toate temele societatii contemporane se regasesc in aceasta noua piesa a dramaturgului german, in avangarda unei generatii cu atitudine... radicala fata de zisele progrese ale civilizatiei moderne si postmoderne. Predominanta e tema uzurii relatiilor maritale in conditiile in care profesia si parvenirea in cariera sunt mai importante. („Viata de plastic” de Doina Papp, in Revista Teatrala Radio)

platic-insta-1080x1080_istvan

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ si http://bilet.ro/  sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.
Preturi: 35 lei (Categoria I) si 25 lei (Categoria II).


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate