Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Oana Pellea și Mircea Rusu pe scena ArCub, în noul spectacol „Frumos e în septembrie la Veneția”
(Teatru)
Dupa succesul spectacolului „Idolul si Ion Anapoda”, din stagiunea de teatru organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB, indragita actrita Oana Pellea revine pe scena Centrului Cultural din strada Lipscani, nr. 84-90, intr-un noua comedie romantica „Frumos e in septembrie la Venetia” dupa Teodor Mazilu, in regia Marianei Camarasan.
Premiera va avea loc vineri, 18 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare, ARCUB.

O neasteptata poveste de dragoste se dezvaluie acolo unde suntem prea obisnuiti sa vedem doar neajunsurile, intr-o realitate pe care doar visul pare ca o mai face suportabila. Dar el nu poate si nu trebuie sa o substituie, ci doar sa-i aduca la lumina profunzimea, sensul si frumusetea. Aceasta parabola teatrala ii aduce impreuna pe scena ARCUB pe indragitii actori Oana Pellea si Mircea Rusu.

Cunoscuta pentru spectacole precum „Amalia respira adanc” (Teatrul ACT), „Efectul razelor gamma asupra craitelor lunatice”, „N(aum)” (Teatrul Metropolis), „Cinci ore cu Mario” (UNTEATRU) sau „Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva” (Teatrul Odeon), regizoarea Mariana Camarasan monteaza in 2019, pe scena ARCUB, o adaptare a unei piese scrise de dramaturgul Teodor Mazilu. Scenografia este semnata de Vladimir Turturica, iar light design-ul de stefan Vasilescu.

Indragostiti de insusi faptul de a fi indragostiti, milioane de oameni viseaza Venetia. Adriatica bate cu valurile sale malurile de caramida ale insulei. Felinarele se aprind unul cate unul, dintr-un tonomat se aude incredibila muzica a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos. In mirajul romantismului absolut, o femeie si un barbat se redescopera, asa cum nu si-au imaginat vreodata ca ar putea fi. Realitatea, mijlocita de vis si dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasa, iar lucrurile pe care abia indraznim sa le visam exista deja in sufletul fiecaruia dintre noi. Ele prind viata atunci cand … atunci cand traim acea… acel… nu gasesc cuvantul… care e antonimul singuratatii? ” Mariana Camarasan

Privilegiul de a trai in preajma lui Mazilu a fost un privilegiu de combatant: cotidianul lui era acela al unui participant la o cruciada de fiecare clipa impotriva confortului intelectual, certitudinilor, cliseelor. Aveam impresia ca inteligenta lui incepe acolo unde a noastra obosea, dizlocandu-ne cu flacara ei rece si salutara din cotloanele amagirilor - in primul rand de sine. A trait intr-o neincetata exigenta fata de sine, in refuzul (sau neputinta?) compromisurilor. Si cum spunea unul din personajele lui: «Cine nu iubeste compromisurile, nu iubeste viata.» Dar e vorba de o cu totul alta viata decat cea care a fost, scurta si mistuitoare, viata lui Teodor Mazilu.” Ioana Mazilu


FRUMOS E IN SEPTEMBRIE LA VENETIA

dupa Teodor MAZILU

Cu: Oana PELLEA si Mircea RUSU

Scenografia: Vladimir TURTURICA

Light design: stefan VASILESCU

Regia si adaptarea: Mariana CAMARASAN


Producator: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Asociatia GOONG Bucuresti. Proiect sustinut de Raiffeisen Bank.
Durata spectacolului: 75 minute, fara pauza

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online de pe www.arcub.ro si www.bilet.ro sau de la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani, nr. 84-90).
Preturi: 50 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la casa de bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

poster_web
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate