Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
Femeia, eterna poveste la Teatrul „Stela Popescu”– premiera oficială
(Teatru)
Premiera oficiala a spectacolului Femeia, eterna poveste, prezentat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul „Stela Popescu”, va avea loc pe 18 ianuarie, ora 19.00 la Sala mica a Palatului National al Copiilor.
Femeia, eterna poveste este un spectacol in regia lui Attila Vizauer, o poveste interbelica dupa un scenariu de Ema Stere. Scenografia ii apartine Ancai Albani, iar coregrafia Ioanei Macarie. in distributie va veti intalni cu  Ana Maria Ivan – Maria, Eugeniu Cozma – Pavel, Sandu Aurel Sorin - Monsieur Jacques, Viorel Stefan Paunescu – Gicutu, solisti vocali Crina Matei / Irina Caramizaru si Daniel Filipescu, instrumentisti Gabriel Stanescu – vioara, Ionut Preda – acordeon, Raul Kusak - pian si aranjament muzical. Danseaza Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, stefan Rebeja, Silvia Mauritiu, Cristina Marin, Carla Waltner.
   
Femeia, eterna poveste este un spectacol despre Bucurestiul interbelic, despre muzica sa cuceritoare care si-a pastrat farmecul peste ani, despre umorul rafinat, sarjele spirituale dintre intelectualii care tranformau terasele cochete in arena pentru dueluri cu epigrame, despre viata mondena bucuresteana si povestile sale misterioase. Povesti adevarate, personaje reale, locuri adevarate invaluite in aburul rafinat al amitirilor care, cu timpul, le dau aura de legenda. Toate acestea concentrate intr-un spatiu scenic ce descrie sugestiv aerul acelei lumi care produce si astazi admiratie, atractie si incantare. O seara de desfatari muzicale, si dueluri spirituale se transforma incet in seara plina de suspans al dezlegarii unei intrigi politiste, spre a sfarsi intr-o farsa ce lasa totusi o umbra de indoiala, ce poate provoca in sufletul si mintea spectatorului curiozitatea de a rasfoi, dupa spectacol, prin istoriile Bucurestiului, de a regasi imaginile sale in nuante de sepia si oamenii sai cu povestile lor pasionale.”, povestea inspirat regizorul Attila Vizauer inaintea acestui spectacol.
           
Actiunea se petrece pe terasa localului bucurestean „Leul si carnatul”, intr-o seara de vara, prin 1937 sau 1938. Protagonistii sunt Maria, proaspat angajata la bucatarie si chelnerul Pavel. Povestea evolueaza in jurul celor care se afla in local, printre care Maria recunoaste un barbat de la o masa, cel care urma sa se casatoreasca cu stapana ei, Tita Cristescu, ucisa in ziua de Craciun a anului 1935. Barbatul este acum insotit de o tanara si, pentru ea, plateste o dedicatie care deschide programul muzical al serii. Povestea alterneaza cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veti recunoaste cu siguranta, precum Iubesc femeia (Cristian Vasile), Femeia, eterna poveste (Titi Botez), Ce faci asta seara tu (Dorel Livianu) si nu numai.
          
La acea vreme, moartea Titei Cristescu fusese un scandal imens in presa, cu atat mai mult cu cat personajele implicate erau oameni importanti. Tita Cristescu era fiica lui Gheorghe Cristescu, zis „Plapumarul”, unul dintre fondatorii si primul secretar al Partidului Comunist Roman, iar cel despre care se credea ca a omorat-o era celebrul inginer Liviu Ciulei.
           
Mai multe veti descoperi singuri in spectacolul Femeia, eterna poveste, o poveste despre Bucurestiul intebelic, cu muzica lui, cu rafinamentul si misterele sale, noua premiera a Teatrului “Stela Popescu”.
   
Directorul Teatrului « Stela Popescu » declara inaintea premierei: “Din acest spectacol lipseste totusi ceva. De fapt, cineva. O doamna care si-ar fi dorit, cu siguranta, sa fie in distributie sau macar sa ne aplaude din sala. Aceasta doamna, careia noi ii dedicam tot ceea ce facem este Stela Popescu. Magnetismul pe care anii interbelici il manifesta si asupra mea a facut ca ideea acestui spectacol sa se nasca. Va invit la teatru sa impartasim pasiunea pentru scena, sa vedeti toate titlurile noastre si sa crestem impreuna!

Bilete prin www.startickets.ro si la Casa de bilete Startickets de la Palatul National al Copiilor

afis_final (2) femeia, eterna poveste

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate