Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Ladislau Horvath în primul concert din Noul An la Sala Radio!
(Muzică)
Violonistul ALEXANDRU TOMESCU – artistul care recent (pe 19 noiembrie 2018) a castigat din nou concursul organizat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si de Filarmonica „George Enescu” pentru dreptul de a canta, pana in 2023, pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, Obiect de Patrimoniu National, va concerta la inceput de an pe scena Salii Radio, intr-un concert 100% HAYDN. Concertul prezentat miercuri, 16 ianuarie (19:00) de Orchestra de Camera Radio se va derula sub bagheta unui invitat special: LADISLAU HORVATH.
Muzician cu o bogata cariera internationala, Ladislau Horvath  este concertmaestru al prestigioasei orchestre italiene Maggio Musicale Fiorentino, in cadrul careia colaboreaza de peste 25 de ani cu marele dirijor Zubin Mehta.

Considerat adesea ca ”parintele simfoniei”, prieten si mentor al lui Mozart si Beethoven, Joseph Haydn este unul dintre cei mai prolifici compozitori din toate timpurile: a creat 104 simfonii, aproape 90 de lucrari pentru cvartet de coarde, 62 de sonate pentru pian, numeroase concerte, oratorii s.a. in 2019, de la trecerea sa in nefiinta se implinesc 210 ani.

In concertul de la Sala Radio veti asculta trei dintre creatiile sale: Uvertura operei L’Isola disabitata, Concertul pentru vioara si orchestra nr. 1 si Simfonia nr. 101 - Ceasornicul.

ladislau horvath (3)

Artist plurivalent: dirijor, solist, muzician de camera, concert-maestru si pedagog, LADISLAU HORVATH reprezinta a 5-a generatie de muzicieni in familia sa. Din anul 1990 colaboreaza in calitate de solist si concert-maestru cu ZUBIN MEHTA, dirijor principal al orchestrei Maggio Musicale Fiorentino. In calitate de concert-maestru a colaborat cu orchestre de prestigiu, precum Accademia di Santa Cecilia - Roma, Teatro Massimo - Palermo, Teatro Carlo Felice - Genova, Orchestra Simfonica de Tenerife, Orchestra Simfonica di Barcelona e Catalunya, Orchestra “GULBENKIAN”- Lisabona s.a. In anul 2006 a fost numit dirijor principal si concert-maestru al Orchestrei “I SOLISTI FIORENTINI” (creata de Riccardo MUTI), cu care a sustinut numeroase concerte. In anul 2014 a debutat cu deosebit succes ca dirijor de opera, cu ”Barbierul din Sevilla”, la Teatrul “Manzoni” din Pistoia. Ca muzician de camera, a creat orchestra de camera “MUSICI MUNDI” si  formatia“CONSONANZA”, cu care a participat la Festivaluri Internationale (Japonia, Grecia, Portugalia, Italia, Kenya).

Unul dintre cei mai apreciati violonisti romani, ALEXANDRU TOMESCU este solist al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania. Artistul se bucura de privilegiul de a interpreta, incepand din anul 2007, pe o vioara de patrimoniu: vioara Stradivarius Elder – Voicu, care a devenit protagonista catorva proiecte muzicale de anvergura, sub genericul Turneul Stradivarius. A concertat sub bagheta unor dirijori importanti, intre care Kurt Masur si Valery Gergiev, alaturi de pianisti precum Valentina Lisitsa si Eduard Kunz, in sali celebre ca Berliner Philharmoniker, Carnegie Hall, Concertgebouw, Théatre des Champs-Élysées. A inregistrat pentru posturi de radio si televiziune romanesti, dar si din Anglia, Franta, Elvetia, Germania, Olanda, Polonia, SUA si a realizat numeroase imprimari pe CD.

alexandru-tomescu_credit-foto-ioana-hameeda_2
   
Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.
 

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate