Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Sorin Zlat Quartet susține primul concert din an al stagiunii de jazz Artist in Residence
(Muzică)
Primaria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, continua si in 2019 seria evenimentelor din cadrul celei de-a treia stagiuni curatoriate de Cristian Soleanu a programului de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB. Dupa cele sase concerte desfasurate in 2018, “The Land of Dreams”, primul concert din noul an, sustinut de Sorin Zlat Quartet, va avea loc in data 24 ianuarie, ora 20:00, in Sala Mare de la ARCUB (strada Lipscani 84-90).
Din componenta cvartetului fac parte Sorin Zlat (pian - Romania), Gianni Gagliardi (saxofon - Spania), Gianluca Renzi (contrabas - Italia), Iulian Nicolau (batierie - Romania).

Cei patru artisti internationali au pregatit, pentru stagiunea “Artist in Residence”, un proiect inedit prin care isi doresc sa prezinte publicului din Bucuresti un repertoriu original si diversificat. Cu stiluri abordate ce oscileaza de la cool jazz, post-bop, latin la avant-garde, concertul este o marturie a universalitatii muzicii, cu cei patru muzicieni provenind din generatii si scoli de gandire diferite, dar uniti prin limba comuna a jazzului.

The Land of Dreams” cuprinde compozitii personale de pe albumul Endurance, lansat de Sorin Zlat in anul 2015, creatii noi ce vor fi incluse pe urmatorul album al pianistului, precum si compozitii semnate de saxofonistul Gianni Gagliardi si contrabasistul Gianluca Renzi.

Sorin Zlat, nascut in Romania, este pianist, clarinetist si compozitor, cu un bogat palmares national si international. Este unul dintre cei mai reprezentativi pianisti de jazz ai noii generatii de artisti romani, care in ultimii ani a primit distinctii precum Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Jacksonville (Florida, 2015), Marele Premiu la Competitia de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu in cadrul Competitiei de Jazz din Montreux (2015), precum si Premiul pentru „Cel Mai Bun Muzician de Jazz”. Invitat ca headliner la “Jacksonville Jazz Festival 2017”, Sorin Zlat a concertat alaturi de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio, Gerald Clayton si Gregory Porter. in prezent, concerteaza in Europa si America de Nord, in cluburi celebre precum Birdland si Smalls din New York, Music Village si Jazz Station din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin, sau la festivaluri de prestigiu, precum Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz festival, Izmir Jazz festival, Bruxelles Jazz Festival etc.

Gianni Gagliardi este considerat a fi acum „o stea in ascensiune pe scena jazzului din Brooklyn”, dupa cum a remarcat Ron Netsky in Rochester City Newspaper. Sunetul sau unic, originalitatea si sinceritatea artistica i-au permis sa se afirme in multe locuri ale lumii si sa abordeze o gama care se intinde de la jazz la muzica flamenco, alaturi de artisti precum Al Foster, John Clayton, Dick Oats, Gilad Hekselman or Jordi Rossy. A studiat la Berklee College of Music, State University of New York, Conservatorium van Amsterdam si la Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse din Paris. A infiintat BCN Jazz Collective, o casa de discuri si o platforma care le permit tinerilor compozitori sa-si publice si sa-si promoveze lucrarile. A facut inregistrari fie ca acompaniator, fie ca lider, bucurandu-se de aprecierea presei internationale. Dupa cum spune si Dan Bylawsky (All About Jazz), unul dintre numeroasele talente ale lui Gagliardi este „capacitatea sa de a modela si a construi intensitate”.

Originar din Italia, Gianluca Renzi este stabilit la New York City, avand multe aptitudini: contrabasist, compozitor, orchestrator, profesor si inginer de sunet. Este un jazzist apreciat la nivel international si canta regular cu unii dintre cei mai cunoscutii artisti de jazz. A participat la numeroase festivaluri de jazz prestigioase: Umbria Jazz (Italia), Marciac Jazz Festival (Franta), San Francisco SFJazz (SUA), Richmond Jazz Festival (SUA), Istambul Jazz Festival (Turcia), Shanghai Jazz Festival (China), Jazz al Parque (Colombia), Jarasum Jazz Festival (Coreea de Sud), Kanazawa Jazz Festival (Japonia), San Javier Jazz Festival (Spania), Guimaraes Jazz Festival (Portugalia) etc. De-a lungul celor douazeci de ani de cariera, a colaborat cu muzicieni importanti din Europa si America: Alex Sipiagin, Ari Hoenig, Orrin Evans, Loston Harris, Mark Whitfield, Joe Locke, Bobby Watson, Bruce Cox, Steve Lacy, Steve Grossman, Gary Smulyan, Jon Davis, Clarence Penn, Gene Jackson, Adam Nussbaum, Rick Margitza.

Iulian Nicolau s-a nascut in Romania si a absolvit Colegiul National de Muzica „George Enescu”, fiind in prezent student al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la Sectia „Percutie clasica”. A colaborat cu diversi artisti reprezentativi ai jazzului romanesc, si nu numai, printre care se numara Nicolas Simion, Mircea Tiberian, Catalin Milea, Alex Man, Sorin Zlat, Marius Vernescu, Emil Bizga, Candice Hoys si Cedric Henriot.

sorin zlat_

Despre stagiunea de jazz “Artist in Residence”:

Initiat in toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invita, in fiecare sezon, un artist roman pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o tema aleasa de el insusi. Dupa ce primele doua sezoane au prezentat un program de concerte selectionate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriata de Cristian Soleanu si prezinta, in perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gandindu-ma la istoria ce sta in spatele vietii si al realizarilor profesionale ale fiecaruia dintre artistii creatori. Muzica improvizata este rodul unor acumulari de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scena, in timpul interpretarii, acesti factori dau greutate si un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate in cadrul stagiunii emana fiecare «o istorie vie» a artistilor. Desi diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleasi valori – creativitate, libertate, traditie –, ele constituindu-se astfel intr-o alchimie a intregii traditii muzicale a jazzului”,
declara Cristian Soleanu, curator al programului “Artist in Residence”.

Program concerte stagiunea de jazz AIR ianuarie- iunie:
•    14 februarie - Luiza Zan/ Peter Sarik Trio
•    28 februarie - Petrica Andrei Trio - „Joy of Life”
•    14 martie - Bobby Petrov Quartet - „Jazzanitsa”
•    21 martie - M.A.P. – Mezquida/ Aurignac/ Prats
•    4 aprilie - Liviu Butoi Group
•    18 aprilie – Blue Noise - „Mixed feelings”
•    9 mai - Petra Acker
•    23 mai - Kaja Draksler Trio - „Punkt. Vrt. Plastik”
•    6 iunie - Concert dublu - Ana Dubyk Quartet & Cristian Soleanu - Albert Tajti Duo
•    20 iunie – Daniel Torres Quartet „First Statement”

Biletele pot fi achizitionate online, de pe http://arcub.ro/, sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscanis, nr. 84-90.
Pret: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate