Intrarea la eveniment este libera in limita locurilor disponibile si se face pe baza de rezervare la numarul de telefon: 0735.560.692 (Casa de bilete Teatrelli).
In cadrul dezbaterii, Constantin Balaceanu-Stolnici si Adrian Majuru vor aprofunda relatia dintre trecutul si prezentul Romaniei pentru a putea identifica si aplica solutii pentru situatiile disfunctionale pe care le traim.
Ansamblul Imago Mundi va ilustra in concertul programat dupa dezbatere unul dintre efectele Unirii Principatelor Romane: libertatea de a trece – muzical si vizual – de la un peisaj romanesc la altul, sub aceeasi identitate culturala. Va fi prezentat un repertoriu special: compozitii si aranjamente contemporane, inspirate din muzica traditionala a Munteniei, Olteniei si Moldovei – o selectie din proiectele recente ale ansamblului: „Isvor. George Enescu”, „Isvor. Constantin Brancusi” si „100”. Concertul, cu durata de o ora, va fi comentat vizual prin proiectii video originale mixate in timp real. Ansamblul Imago Mundi este format din: Oana Ivascu – oboi, Daniel Ivascu – percutie, Catalin Stefanescu-Patrascu – cobza, chitara, Raluca Stratulat – vioara, Adrian Buciu – flaute, Andreea Timiras – violoncel, Cristian Stanoiu – proiectii video live.
Evenimentul este organizat de Primaria Capitalei, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti.
Constantin Balaceanu-Stolnici este unul dintre cei mai cunoscuti medici neurologi, pionier in neurocibernetica. Este membru de onoare al Academiei Romane. A fost decorat cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler si cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate. Este descendent al Balacenilor, familie careia aula imperiala vieneza i-a conferit titlul de conte al Sfantului Impreiu Romano-German si i-a concesionat stema.
Adrian Majuru este Manager al Muzeului Municipiului Bucuresti incepand cu luna aprilie 2014, si profesor asociat al Universitatii de Arhitectura si Urbanism «Ion Mincu» din Bucuresti. A finalizat cursuri postdoctorale prin programul POSDRU in antropologie (2011-2013) organizate de Academia Romana. A fost consultant pe zona de antropologie-sociologie in cadrul stabilirii Strategiei Nationale in domeniul cercetarii, dezvoltarii tehnologice si inovarii pentru 2014-2020, Panelul socio-economic, Bucuresti, iulie-august 2013. A publicat peste 20 de lucrari de specialitate.
Imago Mundi a fost fondat in anul 2001 de Oana si Daniel Ivascu, cu o bogata experienta acumulata de-a lungul celor peste 17 ani de existenta, ansamblul a fost primit cu entuziasm la Viena, Istanbul, Estoril, Bucuresti, Berlin, Riga, Londra, New York, Belgrad, Budapesta sau Tunis. Ansamblul atrage deopotriva publicul interesat de muzica veche, cat si pe ascultatorii de muzica clasica, jazz sau rock. Imago Mundi se adreseaza unui public dinamic, care cauta alternative la muzica de consum; perspectiva din care este construit discursul muzical este aceea a omului contemporan care nu expune piese de muzeu, ci canta o muzica vie; este perspectiva omului influentat de experienta urbana, care asculta jazz, rock, muzica clasica sau electronica deopotriva, dar pentru care bucuria muzicii este intotdeauna motivata de ce simte si nu de ce „se poarta”.
Teatrelli este un proiect creart, un spatiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care ofera publicului productii proprii de teatru si dans, precum si concerte acustice, dezbateri si artist-talk-uri.
www.creart.ro/teatrelli/
. |