Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
Opera Comică pentru Copii a deschis anul 2019 cu premiera spectacolului de pantomimă ,,Copiii în țara minunilor”
(Teatru)
In 12 si 13 ianuarie, Opera Comica pentru Copii si-a redeschis portile si si-a intampinat publicul venit sa vada primul spectacol in premiera al anului 2019. Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii, a pus in scena, la Sala UnderGrant, spectacolul de pantomima ,,Copiii in tara minunilor”, in regia lui Silviu Oltean, proiect castigator al concursului Stagiunea UnderGrant 2018 - 2019.

Sambata si duminica, cei mici, insotiti de parinti, au urmarit, cu entuziasm si curiozitate, primele reprezentatii ale spectacolului ,,Copiii in tara minunilor”, care imbina frumusetea povestilor si a personajelor clasice cu metodele inovative ale teatrului non-verbal. Spectacolul este bazat aproape in totalitate pe mimica, pe expresivitatea corporala a protagonistilor, pe miscari coregrafice, lumini si o serie de alte efecte speciale. Cei care nu au apucat sa vada premiera pot cumpara bilete la una din celelalte patru reprezentatii programate pentru luna aceasta, in 19, 20, 26 si 27 ianuarie.

copii in tara minunilor 5
Copii in tara minunilor

Tot in weekendul care s-a incheiat, copiii au avut ocazia sa revada doua dintre spectacolele indragite din repertoriul Operei Comice pentru Copii: concertul-lectie ,,Viata lui Mozart” si baletul ,,Printul Crab”, realizat in parteneriat cu scoala de balet ,,Jaqueline”.

Preselectii pentru Atelierele ,,Micul Artist”

In perioada 14 – 19 ianuarie, la Opera Comica pentru Copii au loc preselectiile pentru Atelierele ,,Micul Artist”, care se vor desfasura in perioada 21 ianuarie – 31 mai 2019.  Parintii care doresc sa isi inscrie copiii mai pot gasi locuri disponibile la urmatoarele ateliere: Atelierul de Cor jr. (copii intre 5-7 ani), Atelierul de Cor (copii peste 7 ani), Atelierul de Musical, Atelierul de Blockflote, Atelierul de Balet, Laboratorul de Papusi, Atelierul de Benzi desenate, Atelierul de Pantomima, Atelierul de Actorie, Atelierul de Scriere Creativa, Atelierul de Desen, Cercul de lectura si scriere creativa, Atelierul de Dansuri Populare, Atelierul de Step, Atelierul de Oratorie si Atelierul de Debate. inscrierile se pot face doar la preselectii, la data si ora anuntate pentru fiecare atelier in parte. Detalii despre ateliere si programul inscrierilor puteti gasi pe site-ul institutiei:  http://www.operacomica.ro/atelierele-micul-artist/.

joc-si-rock (1)

„Joc si Rock” – doua reprezentatii de gala la Buzau

De Ziua Culturii Romane, Opera Comica pentru Copii ajunge la Buzau cu spectacolul „Joc si Rock”, o adaptare dupa opereta „Crai nou” de Ciprian Porumbescu, pe versuri de Vasile Alecsandri, in regia maestrului Cristian Mihailescu. In 15 ianuarie, la Teatrul ,,George Ciprian” din Buzau vor avea loc doua reprezentatii de gala ale spectacolului, la orele 16:30 si 19:00.

,,Colombina se intoarce” si ,,Lumea Papusilor” revin la OCC

Pe 19, 20, 26 si 27 ianuarie, opera ,,Colombina se intoarce” revine pe scena Operei Comice pentru Copii, in Sala Mozart. In zilele de 19, 20, 25, 26 si 27 ianuarie copiii, insotiti de parinti, sunt asteptati sa descopere ,,Lumea Papusilor”, intr-un spectacol de balet unde vor cunoaste povestea de iubire a unor tineri logoditi, incercati de intamplari ciudate. 

Vacanta continua la Opera Comica pentru Copii cu activitatile Escape Room. Pana pe 27 ianuarie, in fiecare weekend, de vineri pana duminica, cele doua camere Escape Room, decorate ca-n povestile ,,Harap Alb” si ,,Punguta cu doi bani”, sunt pregatite cu cele mai interesante indicii pentru cei mici. Astfel, toti copiii cu varsta de cel putin 7 ani vor trebui sa isi demonstreze abilitatile de deslusire a indiciilor oferite pentru a iesi din camera intr-o ora. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro.

Ultimele zile ale Targului „Poveste de Craciun”
15 ianuarie este ultima zi in care Targul ,,Poveste de Craciun” va mai putea fi vizitat. Timp de mai bine de o luna de zile, cel mai asteptat targ al sarbatorilor de iarna, intins pe o suprafata de aproape 8.000 de metri patrati, a fost locul preferat de joaca al celor mici. in perioada 29 noiembrie – 13 ianuarie, 35.000 de persoane au vizitat Targul ,,Poveste de Craciun”. Anul 2018 s-a incheiat cu succes pentru Opera Comica pentru Copii, care a pus in scena 250 de spectacole vizionate de 45.000 de spectatori.

lumea papusilor_afis

copiii in tara minunilor_afis

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori. in anul 2018, Opera Comica pentru Copii a pus in scena 741 de spectacole pentru care s-au vandut 135.000 de bilete. 


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate