Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
Bucharest Jazz Festival se va desfășura în perioada 1- 7 iulie 2019, în Piața „George Enescu”
(Muzică)
Dupa editia plina de succes din 2018, care a adunat peste 15.000 de spectatori la concertele live din Piata „George Enescu” si la evenimentele conexe de la ARCUB, cea de-a opta editie a Bucharest Jazz Festival organizata de Primaria Capitalei, prin ARCUB, se va desfasura, anul acesta, in perioada 1-7 iulie 2019, in Piata „George Enescu” si la ARCUB, si il va avea curator pe Cristian Soleanu, unul dintre cei mai importanti saxofonisti si muzicieni ai jazzului contemporan romanesc.
 
Cristian Soleanu – curator Bucharest Jazz Festival 2019 declara: „Bucharest Jazz Festival este festivalul de jazz de care sunt legat sufleteste cel mai mult. Odata cu primele concerte de jazz ale anilor '90, cu stagiunea Jazzy Spring si culminand cu formatul actual al Festivalului, prin colaborarile si participarile mele in diferite proiecte muzicale, am crescut, cumva, impreuna. Sunt onorat sa fiu coordonator al Festivalului, alaturi de echipa ARCUB, si totodata obligat a-mi folosi priceperea, energia si atentia pentru a mentine Festivalul la nivelul la care a ajuns”.

Muzicianul a fost castigatorul primului program de comisionari al Bucharest Jazz Festival, in 2015, si face parte din Big Band-ului Societatii Romane de Radiodifuziune. A colaborat cu nume de referinta din lumea jazzului, precum Decebal Badila, Burton Greene, Mircea Tiberian, Nasheet Waits, Nicolas Simion, Johnny Raducanu, Aura Urziceanu, Olivier Gatto, Richard Galliano, Sam Newsome, Tom Kirkpatrick, Ray Mantilla, Lucian Ban. 

Performeaza si pentru spectacole de dans contemporan, face inregistrari pentru muzica de teatru si film si colaboreaza cu Orchestra Nationala de Radio, Filarmonica „George Enescu” si Opera Nationala Bucuresti. De-a lungul anilor, a colaborat si a initat diverse proiecte muzicale, la care au participat atat muzicieni din Romania, cat si muzicieni din Europa, America, Japonia.
Cristian Soleanu este, de asemenea, curatorul stagiunii curente intitulata „Jazzul – O istorie vie”  a programului “Artist in Residence” derulat de ARCUB.

BJF 2019_1


Despre Bucharest Jazz Festival:

Bucharest Jazz Festival este singurul festival international de profil din Capitala. Prin concertele in aer liber din Piata „George Enescu” si evenimentele conexe de la clubul festivalului la ARCUB, BJF strange la fiecare editie peste 10.000 de participanti. Bucharest Jazz Festival aduce pe scena festivalului din Piata „George Enescu” nume legendare si interpreti ai tinerei generatii din America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Printre legendele jazzului care au urcat pe scena Bucharest Jazz Festival se numara: Branford Marsalis Quartet, Kurt Elling, Terence Blanchard, Roy Hargrove, Lee Konitz, Trilok Gurtu, Kenny Werner, Stanley Jordan. Pe langa un lineup de exceptie, Bucharest Jazz Festival organizeaza o serie de conferinte, ateliere si masterclass-uri care initiaza publicul BJF in culisele artei jazzului, alaturi de specialisti, muzicieni si fani ai genului. Concursul Festivalului, intitulat New Jazz, a fost initiat in 2015 si este o platforma de sustinere pentru artistii comunitatii de jazz din Romania. Evenimentul este organizat de Primaria Capitalei, prin ARCUB.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala – Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate