Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iulie 2022
Recomandări
Vinuri care au prins Unirea
(Istorie)
Licitatia unei selectii din 3 Colectii bucurestene de Vinuri, 5 februarie 2019, ora 19.30, la Artmark, Palatul Cesianu-Racovita.
Istoria se poate citi in cartile de istorie, dar la fel de bine si intr-un vin pahar cu vin. Licitatia Artmark din 5 februarie aduce pe “mesele” colectionarilor vinuri istorice cu povesti lasate la “invechit”.

Produs in 1918, Chateau Haut-Brion, celebru Pessac-Leognan Premier Cru Classe, este o piesa de colectie cu o vechime de 100 de ani. Un an fericit datorita incheierii Primului Razboi Mondial, dar si un an foarte bun in podgoriile din Bordeaux. Lotul “Centenar” are un pret de pornire de 500 €. Sticla este in stare buna, iar vinul are nivelul scazut pana la nivelul superior al etichetei. 

Un alt lot istoric pregatit pentru alte decenii de viata, dar si pentru a fi degustat si savurat imediat este un Armagnac Laubade de la 1900 (pret de pornire: 1.900 €). Chateau de Laubade apartine Familiei Lesgourgues si detine o impresionanta colectie de armagnacs vintage datand din secolul al IX-lea si pana in prezent. Vintage 1900 a fost pastrat in butoi timp de 80 de ani, inainte de a fi mutat in sticla. Eleganta sticla este prezentata in cutia de lemn manufacturata, avand anul gravat in metal pe capac. Lotul este in stare excelenta, dupa imbuteliere, sticla a fost pastrata intr-un singur loc, in conditii optime. 

De asemenea, se va putea licita pentru o intreaga biblioteca de vinuri la un pret de pornire de numai 400 €. Colectia cuprinde o selectie de 206 vinuri din Italia, din anii `60 -`90: Mario Pezzi, Pasqua, Sartori etc.

In licitatie va fi prezent si un lot de 3 sticle de Promontory 2012, ce detine titlul de "Cel mai bun vin din lume". Distinctia extraordinara este acordata de Ghidul vinurilor Bettane + Desseauve, 2019. Vinul Promontory, Napa Valley (pret de pornire: 1.200 €) este produs pe proprietatea californiana a lui Bill Harlan si are note impresionante intr-o medie de 97 din 100 de puncte. 

Vedeta de necontestat a licitatiei este un Domaine de la Romanée-Conti, din 1998, la un pret de pornire de 13.500 €. Considerat unanim drept cel mai bun vin burgund, Romanée Conti este unul dintre cele mai valoroase vinuri din lume si cea mai sigura valoare pentru licitatii, potrivit Casei Christies. Cu o productie de doar 5046 sticle in 1998 si cu eticheta numerotata, pretul mare al acestui vin este in primul rand dat de calitatea viei cu varsta medie de peste 50 de ani si de recolta foarte mica – trei randuri de Pinot Noir pentru o sticla de vin. Potentialul de imbatranire este intre 20 si 40 de ani, iar valoarea lui creste constant.
Tot acum, un celebru producator din Romania propune in premiera o vanzare in avans (en primeurs). Este vorba de un lot inedit, aflat inca in butoi. Vinul va fi imbuteliat in urmatoarele luni, iar butoiul gol este oferit cumparatorului alaturi de cele 230 de sticle. Sticlele vor fi o editie limitata marcate cu numele persoanei care va adjudeca lotul. 

Armagnac Laubade, 1900, 1 st x 50 cl
Armagnac Laubade, 1900, 1 st x 50 cl

Butoi de Flamboyant
Butoi de Flamboyant

Domaine de la Romanee-Conti, 1998, 1 st x 75 cl
Domaine de la Romanee-Conti, 1998, 1 st x 75 cl

Lot Centenar - Chateau Haut Brion, 1er Grand Cru Classe, 1918, 1 st x 75 cl
Lot Centenar - Chateau Haut Brion, 1er Grand Cru Classe, 1918, 1 st x 75 cl

Promontory 2012
Promontory 2012
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate