Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
TRAFFIC STRINGS concerteaza la Sala Radio, duminică, 31 martie 2019, ora 19:00
(Muzică)
Ritmurile de jazz vor fi aduse in prim-plan intr-o inedita sonoritate de catre TRAFFIC STRINGS in concertul Perpetuum Jazz, ce va avea loc duminica, 31 martie 2019, incepand cu orele 19.00, la Sala Radio din Bucuresti.
Atat armoniile specifice, cat si complexitatea ritmica ce caracterizeaza acest gen muzical, vor fi aduse in lumina prin intermediul unor lucrari compuse de mari nume ale jazz-ului - Herbie Hancock, Miles Davis, Louis Armstrong, John Coltrane si altii, cat  si piese cu influente sonore romanesti.

Intr-o provocare atat pentru membrii trupei si deopotriva pentru auditori, pe 31 martie, la Sala Radio,  sonoritatile naiului si ale instrumentelor de coarde, impreuna cu cele ale pianului si percutiei se vor impleti, in dorinta de a inova, intr-un mix  inedit orchestrat in versiunea pentru TRAFFIC STRINGS de Lucian Moraru, initiatorul trupei.

Nu ratati acest concert. Veti asculta un sound nou si original incorporat intr-un stil de interpretare unic,  plin de emotie si virtuozitate, marca inconfundabila TRAFFIC STRINGS.

Bilete concert Perpetuum Jazz la Sala Radio

a) https://www.myticket.ro/myticket/bilete/1931/perpetuum-jazz-31-martie-2019-sala-radio-bucuresti.html

·Categoria VIP - 120 lei

·Categoria SUPER VIP – 150  lei

b)https://www.bilete.ro/perpetuum-jazz/perpetuum-jazz-31-mar-2019

§  Categoria 1 - 85 lei

§  Categoria 2 - 75 lei

§  Categoria 3 - 65 lei

§  Categoria 4 - 50 lei

image002

Despre TRAFFIC STRINGS:

“TRAFFIC STRINGS are cate ceva pentru fiecare, fie ca e vorba de mostenirea muzicala a folclorului romanesc ori muzica lui Bach si Vivaldi sau folosind un cocktail de zgomote si ritmuri in concertele de Jazz sau Tango, TRAFFIC STRINGS transfera publicului o stare de bine contagioasa. (Actualitatea Muzicala)

“TRAFFIC STRINGS practica o muzica care nu apartine unei singure perioade sau unei anumite epoci, de aici si numele grupului de Traffic Strings, care simbolizeaza salturile continue pe care acestia le fac in istoria muzicii. Compozitii ce apartin genului de muzica clasica dar si tango, jazz sau chiar rock-ul instrumental li se par alegeri la fel de potrivite. Trec prin filtrul instrumentelor lor tot ce ii inspira si li se pare valoros.” (Radio Romania)

“De la concertele lor iesi plin de energie, iar viata este intotdeauna mai frumoasa dupa ce iti administrezi o pilula de TRAFFIC STRINGS. Acest grup e ca un drog benefic pentru sufletul auditorilor. Muzica lor acroseaza tuturor un voluminos bagaj de bucurie si speranta”.  (Adevarul)

“Apoi Piata Turnului s-a umplut la concertul Traffic Strings, desfasurat sub genericul "Seara muzicii de divertisment". A fost dovada clara ca divertismentul poate fi si elevat, de buna calitate, iar lucrari importante al literaturii clasice, maiestrit prezentate in aranjamente inovatoare, semnate de Lucian Moraru, pot ajunge la sufletele publicului larg. Mii de spectatori au aclamat "Vara" din "Anotimpurile" de Vivaldi, in versiune cu nai, "Balada" de Ciprian Porumbescu, Valsul din Suita de Jazz de sostakovici intr-o orchestratiei in care se regaseau pe langa instrumente casice, nai si acordeon si multe alte "slagare in vesminte noi" excelent interpretate, inspirat alternate si inteligent prezentate.” ( Sebastian Craciun Radio Romania)

“Un repertoriu pretentios, dar si generos, in care au stralucit, prin profesionalism si daruire, instrumentistii ce compun formatia Traffic Strings, cat si artistul liric Cezar Ouatu. Aplauze la scena deschisa au insotit spectacolul si sala Palatului Culturii, apreciata atat de artistii prezenti, cat si de spectatori prin acustica sa speciala, unica in tara”. (Cotidianul Rasunetul – Bistrita)

”Traffic Strings ne-a purtat intr-o calatorie prin diverse stiluri si epoci muzicale, dublata de o prestatie scenica versatila si absolut incantatoare. Publicul a apreciat combinatia originala de instrumente si abordarea inedita din program a unor piese clasice sau contemporane foarte cunoscute. A fost, din nou, o seara reusita, in care spectatorii s-au bucurat mult de ceea ce au oferit artistii pe scena si asta e cel mai important pentru noi” – Carmen Nastasa, directoarea Centrului “Carmen Saeculare”. (Mesagerul de Neamt)

“La finalul spectacolului, Timis Ion Sorin, primarul orasului Borsa, a multumit muzicienilor pentru actul cultural de inalt profesionalism, asigurandu-i de intreaga sa admiratie. Au fost rasplatiti cu aplauze indelungi, flori si mici daruri care sa le aminteasca de orasul dintre munti si de publicul care le-a admirat virtuozitatea si interpretarea exceptionala.” (Ziarul de Borsa)

“Intercalarea componentelor celor doua suite instrumentale a amplificat dimensiunea ciclica a fiecarei constructii in parte, extinzand-o la nivelul unui arc multiplicat peste timpuri. Impresionanta apare, in acest sens, propria argumentare emotionala a palierelor stilistice, Traffic Strings propunandu-si sa se situeze, succesiv, in postura muzicianului baroc si in cea a interpretului contemporan care-si asuma convingator coordonatele sensibile ale epocii pe care o reprezinta. Dincolo de tentatia subtila a exprimarii virtuoze, evolutia ansamblului a impresionat prin omogenitatea empatica a intentiilor, prin iradianta implicare afectiva, prin personalizarea ambiantelor stilistice.
Tangoul argentinian din „Estaciones portenas“ in copertile baroce ale Iernii vivaldiene a avut savoarea unei aventuri pasionale intr-un castel de ev mediu; deschisa si inchisa intr-o incadratura picturala la lumina intima a lumanarilor, povestea acestei aventuri transcende simpla istorie a unor stiluri, gratie firescului celor care au spus-o... La inceput de primavara, Traffic Strings a explorat „Anotimpurile“. (Revista Tango)
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate