Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Dirijorul de origine britanică, Rumon Gamba în concert Brahms/ Elgar la Sala Radio!
(Muzică)
Dirijorul de origine britanica, RUMON GAMBA – care se bucura de o frumoasa cariera artistica europeana - a fost dirijor principal si director muzical al NorrlandsOperan – Suedia, dirijor principal al Aalborg Symfoniorkester – Danemarca si dirijor principal si director muzical al Iceland Symphony Orchestra – Islanda – este invitatul special al concertului sustinut vineri, 8 februarie (19.00) de ORCHESTRA NATIONALA RADIO.

Evenimentul de la Sala Radio se va desfasura cu participarea violonistei CRISTINA ANGHELESCU, care va interpreta Concertul in Re major pentru vioara si orchestra semnat de Brahms, singurul concert de vioara creat de marele compozitor german si dedicat unuia dintre cei mai mari violonisti din toate timpurile: Joseph Joachim (1831 – 1907). Premiera absoluta a avut loc la Leipzig, in 1879, cu Brahms insusi la pupitrul dirijoral si Joachim in ipostaza solistica.

In cea de-a doua parte a serii veti asculta la Sala Radio Variatiunile Enigma, creatie a compozitorului britanic Edward Elgar. Fiecare variatiune este un portret muzical al celor care compuneau cercul apropiat de prieteni ai compozitorului, inclusiv sotia sa (Alice). Partiturile fac referire la aspecte ale personalitatii sau la intamplari comune traite de prietenii sai. Una dintre variatiuni este un ”autoportret” al compozitorului insusi.

In aceasta stagiune RUMON GAMBA va colabora cu Rotterdam Philharmonic Orchestra, Gothenburg Symphony, BBC Symphony, BBC Philharmonic, Sinfónica de Galicia la Festivalul Musika-Música din Bilbao, Bilkent Symphony, WDR Rundfunk, Norrlands Orchestra s.a. Interesat de muzica noua, Rumon Gamba a dirijat prime auditii, dintre care mentionam premiera operei Two Boys de Nico Muhly la English National Opera, Concertul pentru viola de Brett Dean alaturi de BBC Symphony Orchestra, Dancer in the Dark de Poul Ruders, Blood on the Floor si Scherzoid de Mark-Anthony Turnage. Totodata, a dirijat in premiera australiana versiunea originala a Simfoniei nr. 5 de Sibelius, alaturi de Queensland Symphony Orchestra. Rumon Gamba a mai dirijat The African Prophetess de Larsson Gothe,  alaturi de Norrlands Operan si corul operei din Cape Town in cadrul unui eveniment organizat de Royal Stockholm Philharmonic.

Solista a Orchestrelor si Corurilor Radio, CRISTINA ANGHELESCU provine dintr-o familie de muzicieni si a inceput studiul viorii cu tatal sau, cel care i-a indrumat cu atentie si profesionalism formarea artistica. Cristina Anghelescu a fost invitata sa concerteze in sali renumite ca Schauspielhaus – Berlin, Ceaikovski – Moscova, Teatro Monumental y Auditorium – Madrid, Smetana Hall – Praga, St. John’s Smith Square – Londra, Finlandia Hall - Helsinki si in compania unor orchestre importante din Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra etc. A efectuat numeroase turnee in toate tarile Europei, in Taiwan, America de Sud si cea de Nord, Africa de Sud etc.
A efectuat numeroase inregistrari, multe dintre ele aparand pe CD-uri: concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn, Anotimpurile de Vivaldi si cele doua concerte de George Lloyd, alaturi de renumita orchestra Philarmonia din Londra.

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

AFIS-Sala-Radio-8-febr-2019-NOU

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate