Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
De la pupitrul celebrei orchestre London Philharmonic, la Sala Radio: dirijorul german Ralf Sochaczewsky
(Muzică)
A fost dirijor-asistent al lui Vladimir Jurowski la pupitrul celebrei orchestre London Philharmonic, a dirijat opera la Teatrul Balsoi din Moscova si este dirijor principal al Corului CantusDomus din Berlin: dirijorul german RALF SOCHACZEWSKY este invitatul special al concertului prezentat miercuri, 13 februarie (19.00) de Orchestra de Camera Radio.
Evenimentul de la Sala Radio se va derula cu participarea unuia dintre cei mai cunoscuti pianisti romani – HORIA MIHAIL – solist al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania, care a cantat cu majoritatea orchestrelor simfonice din Romania si este protagonistul turneelor na?ionale ”Pianul calator”.

Programul serii de la Sala Radio reuneste 3 mari compozitori: Haydn - Concertul pentru pian in Sol major, Mozart - Simfonia nr. 38 - Praga si doua creatii semnate de Josef Suk (1874 –1935): Serenada pentru orchestra de coarde si Meditatie asupra coralului Sf. Wenceslas pentru orchestra de coarde. Compozitor si violonist ceh, Suk a facut parte dintr-o apreciata familie de muzicieni din Cehia si mentorul sau a fost marele compozitor ceh Antonín Dvorák, cu a carei fiica Suk s-a casatorit.

Ralf Sochaczewsky_ foto credit Robert Lehmann

RALF SOCHACZEWSKY a primit primele lectii de dirijat in Berlin, orasul sau natal, la Universitatea de Muzica (UdK), si ulterior a devenit student la Universitatea de muzica Hanns Eisler unde a frecventat cursul de dirijat-orchestra si pe cel de dirijat-cor.
In stagiunea 2003-2004 a fost dirijor-asistent la diferite coruri radio din Olanda. De atunci a dirijat Corul de camera Rias, Corul Radio Berlin, Corul Radio France, Corul Ernst Senff, Cappella Amsterdam si Corul Filamonicii din Praga si dirijeaza constant Capella Cracoviensis. Pana in prezent Ralf Sochaczewsky a dirijat numarate orchestre precum: London Philharmonic, Konzerthaus Berlin, Orchestra Nationala Radio, Brandenburger Sinfoniker, Orchestra de Camera a Filarmonicii din Minsk.
Ralf Sochaczewsky a dirijat si opera, facandu-si debutul la Teatrul Balsoi din Moscova, dirijand la Opera Comica Berlin, Opera Nationala din Strasbourg si Teatrul National din Vilnius. intre 2008-2010 a fost dirijor-asistent al lui Vladimir Jurowski la pupitrul celebrei orchestre London Philharmonic, iar din 2011 la Berlin Philharmonic Orchestra si Mahler Chamber Orchestra si, dupa debutul de succes din luna iunie 2009, a fost reinvitat pentru un alt concert in mai 2010.
In vara anului 2008 a fost dirijor-asistent la Festivalul de Opera de la Glyndebourne pentru productia Despre dragoste si alti demoni de P. Eötvös si in 2010 la productia cu opera Rake’s Progress de I. Stavinski.

Horia Mihail

Pianistul HORIA MIHAIL a debutat in orasul sau natal (Brasov) interpretand Concertul in Re major de Haydn la varsta de 10 ani. Dupa 14 ani de studii in Romania, Horia Mihail a urmat cursurile Universitatii din Illinois. Dupa ce a fost o perioada de trei ani lector universitar la Boston University, Horia Mihail a revenit la Brasov in toamna anului 2002 ca solist al Filarmonicii si membru al deja cunoscutei formatii ”Romanian Piano Trio”, alaturi de violonistul Alexandru Tomescu si violoncelistul Razvan Suma, cu care a sustinut concerte de mare succes in tara si strainatate.
In aprilie 2011, artistul a sustinut un turneu national de recitaluri solo cu un program integral Franz Liszt intitulat “Pianul calator – Pe urmele lui Franz Liszt”, care a stat la baza unui CD live aparut la Editura Casa Radio, proiect pe care artistul l-a continuat prin turnee ulterioare sub titlul ”Pianul calator”. 
In afara scenelor din Romania, muzicianul a sustinut recitaluri si concerte la Berlin, Praga, Munchen, Paris, Lisabona, Londra, in Danemarca, Germania, Ungaria, Spania, dar si in Argentina, Chile, Statele Unite, China, Malayesia sau Japonia.

AFIS 13 febr Sala Radio

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.
 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate