Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 septembrie 2023
Recomandări
Cinemateca Docuart anunță prima proiecție a lunii februarie @ Casa de Cultură a Studenților București
(Cinema)
Cinemateca Docuart organizeaza o noua proiectie de documentar romanesc luni, 11 februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.
Evenimentul propune ca prim film al lunii februarie Secondo Me, un titlu care s-a bucurat de zeci de proiectii mondiale, in festivaluri din Canada, Mexic, Austria, Polonia, Ucraina, Ecuador, Germania, Spania. Productia este castigatoare a premiului pentru cea mai buna imagine in cadrul festivalului de documentar romanesc Bucuresti Docuart Fest 2018.

In regia lui Pavel Cuzuioc, Secondo Me urmareste vietile de zi cu zi a 3 garderobieri care isi desfasoara activitatea in 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano si Opera din Odesa. Documentarul lasa in plan secund Opera si actiunile desfasurate pe scenele celebre si se concentreaza pe oamenii din personalul institutiilor, ale caror vieti au o incarcatura la fel de speciala.

OP_MN

OP_OD

Initiativa Cinemateca Docuart isi doreste sa readuca publicul spectator in contact cu documentarul romanesc printr-o serie de proiectii bilunare. Scopul lor este, totodata, acela de a revitaliza activitatea cinematografica a Casei de Cultura a Studentilor si de a reintegra spatiul in circuitul cultural al publicului tanar.

„Casa de Cultura a Studentilor are nevoie de activitate, de un continut cinematografic sustinut in programul sau. Documentarul romanesc are nevoie sa fie vazut, inteles si curtat. in fond, publicul bucurestean are nevoie, la randul sau, de obiceiuri cinematografice intarite, dar si de mai multe spatii pentru proiectii. In acelasi loc am absolvit in 1997 cursul de «Arta Foto si Video». Acolo am si invatat sa developez filme alb-negru si continui s-o fac si acum,”


regizorul filmului, Pavel Cuzuioc.

Pavel_Cuzuioc-regizor

Intrarea la eveniment este libera.

Afis_secondo_me

***

Cinemateca Docuart este o initiativa care a luat nastere prin asociatia culturala dedicata filmului documentar romanesc, Docuart, si Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si reprezinta o incercare de a aduce in atentia publicului, un produs cinematografic subreprezentat – documentarul romanesc – si un spatiu cu potential de revitalizare pe harta culturala a Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate