Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Luiza Zan și Big Band-ul Radio: o seară de jazz de neratat la Sala Radio!
(Muzică)
Un cadou frumos de oferit de Ziua indragostitilor? O invitatie la o seara de jazz cu totul speciala poate fi cea mai buna idee! Joi, 21 februarie (19.00), la Sala Radio, LUIZA ZAN – una dintre cele mai apreciate voci ale momentului in jazz-ul romanesc – va canta alaturi de Big Band-ul Radio.
Concertul extraordinar se va derula sub bagheta cunoscutului dirijor si compozitor roman IONEL TUDOR. Evenimentul va fi prezentat de stefan Naftanaila, realizator al postului Radio Romania Cultural.

In 2014, Luiza Zan a obtinut premiul al II-lea la Shure Jazz Voice Competition, in cadrul festivalului de Jazz din Montreux, Elvetia, cel mai vechi festival din Europa si unul dintre cele mai aclamate din lume. Anul 2004 i-a adus o alta recunoastere importanta in cariera sa: premiul I la festivalul Cerbul de Aur, sectiunea interpretare, alaturi de trupa Slang.

A absolvit cursurile Universitatii de Arte George Enescu din Iasi si ulterior a experimentat ea insasi ipostaza de pedagog – intre anii 2008-2010 a predat jazz vocal la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti si intre anii 2010 – 2014 a sustinut cursul de jazz vocal in cadrul taberei de muzica IconArts. A studiat  jazz cu saxofonistul american Rick Condit si cu pianistul american Armen Donelian.
Muzica Luizei Zan este rezultatul unei combinatii inedite de influente: New jazz inspirat de Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Dianne Reeves si mai ales Nat King Cole, Soul & funk inspirat de Aretha Franklin, Chakka Khan, Erykah Badu, Hip hop & R&b, inspirat de D‘Angelo, Angie Stone, Bilal.
A cantat cu nume sonore din tara, ca Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr, Mihai Iordache, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Catalin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu, Emil Bazga, Big Band-ul Radio, precum si cu muzicieni straini: Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corrine Chapelle, Gyarfas Istvan, Berkes Balazs, Peter Sarik, UNC Jazz Lab 1, McNeese State University Big Band.

Luiza Zan a compus si muzica de film, pentru productiile Carambol, Circul Vesel (o productie HBO) si Maria (nominalizat la categoria „cel mai bun film documentar” la festivalul de la Lucarno, in martie 2013).
Muzica ei a fost apreciata si pe scenele de teatru din Romania: a compus muzica pentru spectacolul Napasta – regia: Radu Afrim – care se joaca la Teatrul National Bucuresti si in care este si protagonista si muzica spectacolului Trei Rupturi – tot in regia lui Radu Afrim – care se joaca la Teatrul Andrei Muresanu si in care Luiza Zan are o aparitie live pe durata intregului spectacol.

Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

AFIS Luiza Zan si Big Band Radio 21 febr 2019
 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate