Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Concertul de jazz Luiza Zan Trio de la ArCub este sold out. La Artist in residence urmează Petrică Andrei Trio pe 28 februarie
(Muzică)
Biletele puse in vanzare pentru concertul de jazz „Tenderly”, sustinut de Luiza Zan Trio pe 14 februarie, la ora 20:00 la ARCUB s-au epuizat. „Joy of Life” - urmatorul concert din programul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB, va fi sustinut de trioul de senzatie al artistului Petrica Andrei in data de 28 februarie, ora 20:00, la ARCUB, Sala Mare.
Asadar, in februarie, ascultam jazz interpretat la pian, contrabas si baterie intr-o colaborare inedita si spectaculoasa intre pianistul Petrica Andrei, contrabasistul Olivier Gatto si bateristul Vlad Popescu.

Unul dintre cei mai buni pianisti ai momentului, Petrica Andrei aduce pe 28 februarie, la ARCUB, muzica unui disc premiat, jazzul liric si un triunghi sonor de exceptie in concertul „Joy of Life”. Alaturi de Petrica Andrei, urca pe scena contrabasistul Olivier Gatto si bateristul Vlad Popescu. Cunoscuti pentru proiecte si compozitii inedit de originale, pentru colaborari speciale si concerte de inalta tinuta artistica, cei trei artisti formeaza „un triunghi sonor solid, omogen, cu o foarte buna «percutie» in zona dialogului de tip «jam session»”, asa cum descria jurnalistul Cristi Marica pentru Radio Romania Muzical, trioul Petrica Andrei Trio.

“JOY OF LIFE”
PETRICA ANDREI TRIO
28 FEBRUARIE | ORA 20:00 | SALA MARE ARCUB


Olivier Gatto – contrabas (FR)
Vlad Popescu – baterie (RO)
Petrica Andrei – pian (RO)

Olivier Gatto isi incepe cariera muzicala ca prim contrabasist al Grand Orchestre de Jazz de l’Armée de L’Air. Studiaza aranjamentul si compozitia de jazz la Berklee College of Music, unde ii are colegi pe Roy Hargrove, Antonio Hart si Mark Turner, cu care canta in nenumarate randuri. Renunta la studii pentru a pleca in turneu cu trombonistul Slide Hampton. Reintors in Europa, ii acompaniaza pe Ray Charles, Lee Konitz, Ravi Coltrane, Glenn Miller. inregistreaza cu Cesária Évora, Billy Cobham, Salif Keita, Craig Bailey.

Vlad Popescu este membru al Big Band Radio din 1992 si percutionist secund al Filarmonicii „George Enescu” din 1996. Evolueaza ca baterist si percutionist in concerte internationale si la festivalurile de jazz din Romania. in 2011, initiaza proiectul „Stagiunea de Jazz”, in parteneriat cu Radio Romania Cultural si Teatrul ACT. Canta alaturi de pianistul Jancy Korossy pe scena Ateneului Roman si concerteaza impreuna cu Decebal Badila si Marcinho Eiras in spectacolul realizat in memoria lui Michel Petrucciani.

Petrica Andrei. Cu o cariera puternic influentata de mentorul sau Marius Popp, Petrica Andrei se face remarcat la varsta de 18 ani, cand castiga „Premiul pentru debut” la Sibiu Jazz Festival in 1993. Primeste o serie de distinctii nationale si internationale si este invitat sa cante in prestigioase festivaluri internationale la Paris, Viena, Lisabona, Vilnius, Berlin, Barcelona, Bruxelles si Bucuresti. Lanseaza trei albume personale si colaboreaza cu Richard Galliano, Barry Altshul, Peter Herbolzheimer sau Emil Bizga.

Petrica Andrei Trio 28 feb_rsz

Despre “Artist in Residence”:
Initiat in toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invita, in fiecare sezon, un artist roman pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o tema aleasa de el insusi. Dupa ce primele doua sezoane au prezentat un program de concerte selectionate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriata de Cristian Soleanu si prezinta, in perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gandindu-ma la istoria ce sta in spatele vietii si al realizarilor profesionale ale fiecaruia dintre artistii creatori. Muzica improvizata este rodul unor acumulari de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scena, in timpul interpretarii, acesti factori dau greutate si un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate in cadrul stagiunii emana fiecare «o istorie vie» a artistilor. Desi diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleasi valori – creativitate, libertate, traditie –, ele constituindu-se astfel intr-o alchimie a intregii traditii muzicale a jazzului”,
declara Cristian Soleanu, curator program “Artist in Residence”.

Program concerte Artist in Residence martie - iunie 2019:
o    14 martie – JAZZANITZA
o    21 martie -M·A·P Mezquida/ Aurignac/ Prats
o    4 aprilie – Blue Noise – Portrait
o    18 aprilie –  John Betsch Quartet
o    9 mai – Petra Acker & The Band
o    23 mai – Kaja Draksler Trio – „Punkt. Vrt. Plastik”
o    6 iunie – Concert dublu – Ana Dubyk Quartet & Cristian Soleanu – Albert Tajti Duo
o    20 iunie – Daniel Torres Quartet „First Statement”

Biletele pot fi achizitionate online, de pe http://arcub.ro/, sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90.
Pret: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala – Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate