Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 iulie 2022
Recomandări
Ziua Brâncuși la Casa Artelor “Dinu Lipatti”
(Istorie)
Primaria Municipiului Bucuresti prin Casa Artelor "Dinu Lipatti" va invita marti, 19 februarie 2019, de la orele 18.00, la evenimentul ZIUA BRaNCUSI LA CASA ARTELOR „DINU LIPATTI”, organizat ca omagiu pentru genialul sculptor roman, Constantin Brancusi.
In continuarea evenimentelor prin care Casa Artelor „Dinu Lipatti” sarbatoreste marile valori ale culturii romane, din toate domeniile, va invitam la evenimentul ce va debuta la ora 18:00, prin vizionarea expozitiei in aer liber „Constantin Brancusi – Viata si creatia”, o istorie a activitatii sale, cu detalii despre cele mai importante opere, precum si povesti despre marile sale iubiri.

De la aceeasi ora, in Salonul de muzica al Casei Artelor “Dinu Lipatti”, va avea loc conferinta „Brancusi si modernitatea” sustinuta de prof.univ.dr. Cristian-Robert Velescu.

Profesor de istoria artei la Universitatea Nationala de Arte, Cristian-Robert Velescu este membru al sectiei de critica al Uniunii Artistilor Plastici, autor al mai multor carti dedicate modernitatii romanesti si europene, dar si avangardei istorice, precum “Brancusi initiatul”, „Forma si semnificatie in arta romaneasca moderna - exemplul lui Brancusi”. A publicat studii si articole despre Constantin Brancusi in reviste si publicatii din strainatate.

De la orele 19:00, publicul este invitat sa vizioneze proiectia filmului documentar „Brancusi” realizat in anul 1996. Filmul se bazeaza pe un text real, documentar, notite ale lui Brancusi, ramase la prieteni sau in custodia legatarilor testamentari. Toate fotografiile folosite in film ii apartin marelui sculptor.

Proiectia va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu regizorul si scenaristul filmului, Cornel Mihalache. Nascut in Bucuresti, regizorul Cornel Mihalache a absolvit Academia de Teatru si Film I.L.Caragiale. intre 1983 si 1997 a fost angajat la Studioul de film documentar Sahiafilm, anul 1997 fiind si cel care in care a devenit regizor la Televiziunea Romana. A regizat piese la Teatrul Nottara, Teatrul din Oradea si la TVR. Ca regizor de film a realizat documentarele “De Craciun ne-am luat ratia de libertate”, „Sculptorul”, „Hobita, coloana si tractorul”, „Capsuni in aprilie”, „Blestemul lui Brancusi”.

Conceptul evenimentului apartine regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Va asteptam cu drag!

afis cu program ziua brancusi 2019

afis ziua brancusi 2019

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate