Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Aurelian Temișan alături de invitați speciali în concertul eveniment „Oameni – tribut Aurelian Andreescu”
(Muzică)
In luna martie, martisoarele sunt inlocuite cu slagarele romanesti in concertul eveniment „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu” organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB, la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, marti, 5 martie, de la ora 19.00.

Prezentat pentru prima data publicului anul trecut, proiectul este initiat si conceput de Aurelian Temisan care declara la momentul premierei: „Concertul isi propune sa celebreze existenta si vocea artistului, a celui ce «va fi vesnic pe pamant» prin mostenirea muzicala lasata in urma. Spectatorii sunt transpusi, pentru cateva zeci de minute, intr-o lume vizuala si sonora a celui ce a fost Aurelian Andreescu”.

Pentru cel de-al doilea concert „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu”, Aurelian Temisan va urca pe 5 martie, pe scena Teatrului National, alaturi de compozitori si cantareti invitati sa interpreteze live, in preajma Zilei Internationale a Femeii, cele mai frumoase declaratii de dragoste muzicale, slagarele interpretului Aurelian Andreescu.

Aurelian Temisan si invitatii sai vor canta melodii reorchestrate de compozitorul George Natsis, in acompaniamentul orchestrei conduse de Vlad Popescu. Din repertoriul concertului fac parte piese care au facut istorie in muzica usoara romaneasca, precum „Oameni”, „Copacul”, „Tu esti primavara mea”, „Fluierand pe strada”, „Dorul”, „Cantec de leagan”, „Ar fi de ajuns”, „si ploua” sau ”De ieri, pana azi”.

Aurelian Andreescu
Absolvent de Arhitectura, autodidact in muzica, Aurelian Andreescu a fost unul dintre cei mai cautati interpreti de muzica usoara de catre compozitorii vremii. Supranumit „Vocea”, Aurelian Andreescu a inregistrat, intr-o cariera de 23 de ani, peste 200 de piese de succes. Debuteaza la varsta de 21 de ani, la Festivalul National de Muzica de la Mamaia 1963, cu melodia „in tot ce e mai frumos pe lume”. Alaturi de Aura Urziceanu si Mihaela Mihai cucereste Cupa Europei in 1971, in Belgia, iar doi ani mai tarziu Aurelian Andreescu reprezinta Romania la Olimpiada Cantecului de la Atena si deschide recitalul lui Johnny Hallyday.

Aurelian Temisan
Cu o voce greu de confundat, Aurelian Temisan si-a facut debutul pe scena Festivalului National de Muzica Usoara de la Mamaia, in 1989. Un artist polivalent ce jongleaza usor cu ipostazele de actor, om de televiziune si solist, Aurelian Temisan s-a mentinut in topul preferintelor muzicale pe parcursul unei cariere de 30 de ani. Cu o energie echilibrata, calda, pozitiva si plina de umor, Aurelian tinde „sa fie omul potrivit, la locul potrivit” reusind spectaculos, la fiecare aparitie, sa ofere publicului energia de care are nevoie, imbinand piese de referinta din muzica internationala cu celebre cover-uri romanesti si piese proprii.

Poster_ Oameni - Tribut Aurelian Andreescu_rsz

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online de pe Mystage.ro sau de la Casa de bilete a Teatrului National Bucuresti.
Pret bilet: 50 lei (acces general)

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate