Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Mărțișor romantic cu valsuri de Chopin la ParkLake
(Muzică)
1 martie – prima zi de primavara, dar si ziua in care s-a nascut unul dintre marii compozitori romantici, Frédéric Chopin. ParkLake si Radio Romania Muzical va invita la un eveniment iesit din comun: recitalul sustinut de tanara si exceptionala pianista Sinziana Mircea: valsuri si nocturne de Chopin, pentru cei romantici si cei care, pur si simplu, aleg sa se bucure de frumusete, speranta si vise, intr-un cuvant, de viata.
In Main Square ParkLake (str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, Bucuresti), recitalul va avea loc vineri, 1 martie, de la ora 19.00. 

Special pentru acest recital, pe scena va fi instalat un pian de concert, un instrument valoros similar celor care se regasesc in salile de concert. 

Sinziana Mircea va interpreta Marele vals briant op. 18, 3 valsuri op. 64, 2 nocturne op. 15, Andante spianato si Marea poloneza op. 22, toate de Frédéric Chopin. La final, pianista va oferi autografe.

Romantismul este o stare, dar si un stil in istoria muzicii, reprezentat de compozitori care au facut istorie: de la Hector Berlioz, la Frédéric Chopin si Johannes Brahms. Detalii despre compozitorii romantici, dar mai ales despre Frédéric Chopin, polonezul nascut in 1 martie 1810 care a lasat posteritatii nemuritoarele sale piese si concerte pentru pian si orchestra, puteti afla mai multe in cadrul expozitiei deschise in Main Square ParkLake, in perioada 25 februarie – 1 martie. Expozitia cuprinde si desene realizate de elevi ai Liceului de Arte “Nicolae Tonitza” din Bucuresti, inspirate de auditii ale pieselor de Chopin pe care le va interpreta in 1 martie Sinziana Mircea. Este o altfel de punere in pagina a proiectului Radio Romania Muzical “Asculta 5 minute de muzica clasica” derulat in spatii neconventionale si in scolile din Romania. 

ParkLake Shopping Center continua seria de evenimente organizate alaturi de Radio Romania Muzical ce-si propun sa aduca publicului larg experiente deosebite, in acordurile muzicii clasice: dupa recitalul sustinut de Alexandru Tomescu si concertul Orchestrei de Camera Radio din 2018, sunt programate in 2019 recitalul pianistei Sinziana Mircea, in 1 martie, si concertul violonistului Alexandru Tomescu si al Corului de Copii Radio, pe 24 martie 2019.

Radio Romania Muzical este singurul post romanesc dedicat muzicii clasice si de jazz, un reper in peisajul cultural romanesc, care sub deviza “Muzica clasica pentru toti” propune emisiuni pentru toate gusturile, transmisiuni directe de la cele mai importante evenimente nationale si internationale si desfasoara programe educative la o scara nationala; poate fi ascultat pe 97.6 si 104.8 FM si www.romania-muzical.ro.

Biografia pianistei Sinziana Mircea

Tanara pianista Sinziana Mircea, Young Steinway Artist, a debutat pe scena Ateneului Roman la numai sapte ani. Un eveniment important in cariera ei a fost recitalul de debut de la Carnegie Hall, un “sold out” din noiembrie 2016, rasplatit de catre publicul american cu ovatii.
In 2016, a castigat premiul Academiei Internationale de Pian de la Miami si a lansat CD-ul de debut “Nihil Sine Deo” (Editura Casa Radio), clasat pe locul al treilea la concursul national pentru cel mai bun CD de muzica clasica din Romania, organizat de Radio Romania Muzical. Cel de-al doilea CD a fost lansat de casa Sheva Collection in 2017. “Unending Love – Iubire nemuritoare” este distribuit in intreaga lume de NAXOS.  

Sinziana a concertat  in mai multe spatii prestigioase, printre care Tokyo Metropolitan Theatre (Japonia), Sala Radio si Filarmonica Bucuresti, St Martin-in-the-Fields din Londra si Primaria Cheltenham (Regatul Unit), PepsiCo Recital Hall – Fort Worth, Texas (SUA), Centrul de Arte Culturale din Nanjing si Sala de Concerte Harbin (China). Pe langa aparitiile solo si concerte, Sinziana Mircea concerteaza frecvent alaturi de cel mai apreciat violonist roman, Alexandru Tomescu. 
Sinziana Mircea a obtinut diploma de licenta cu calificari maxime la Hochschule für Musik und Tanz Koln (Germania) si diploma de masterat la Guildhall School of Music and Drama Londra (Marea Britanie). De asemenea, a studiat la Accademia Pianistica Imola (Italia) cu prof. Boris Petrushanski. Sinziana a devenit primul pianist roman care a obtinut o bursa de la Fundatia Van Cliburn si TCU School of Music la PianoTexas Festival & Academy in 2014. In decembrie 2018, Sinziana a obtinut diploma de masterat in Managementul Artelor la Universitatea de Economie Bocconi din Milano.
Anul 2019 include aparitii pe scene din Romania, Anglia, Italia si Estonia. De asemenea, in luna iunie, Sinziana va reveni in Japonia cu un amplu turneu de recitaluri si concerte cu orchestra sub bagheta dirijorului Mitsuyoshi Oikawa.
Pe langa cariera concertistica, in anul 2018 a fondat la Bucuresti o scoala de muzica. Sinziana Mircea are in prezent 26 ani.

A4
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate