Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Violonistul Liviu Prunaru, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, în dublă ipostază pe scena Sălii Radio!
(Muzică)
Violonistul LIVIU PRUNARU, concert-maestru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam, artistul care se bucura de dreptul de folosinta asupra viorii de patrimoniu universal  Stradivarius „Pachoud” din 1694 – va putea fi aplaudat la Sala Radio, intr-un concert extraordinar in care se va afla intr-o dubla ipostaza: de solist si dirijor, miercuri, incepand cu ora 19.00.
 
Miercuri, 27 februarie (19.00), artistul roman cu o extraordinara cariera internationala va evolua alaturi de ORCHESTRA  DE CAMERA RADIO si de o alta invitata speciala a evenimentului: pianista LORENA TECU, colaboratoare la Boston University College of Fine Arts si la Conservatorul de Muzica New England din Boston. A fost selectata de Yehudi Menuhin ca pianist al Academiei de Muzica Menuhin din Elvetia si a sustinut turnee in toata lumea alaturi de Orchestra Camerata Lysy, alaturi de care a prezentat un concert privat la Castelul Gandolfo (Italia), pentru Papa Ioan Paul al II-lea.

Programul serii de la Sala Radio reuneste creatii semnate de trei mari compozitori: trei sonate create de Mozart (Sonata da Chiesa in Mi bemol major, Sonata da Chiesa in Si bemol major, Sonata da Chiesa in Fa major), Haydn - Concertul pentru vioara, pian si orchestra de coarde in Fa major si doua compozitii ce poarta semnatura lui Mendelssohn - Capriccio in mi minor si Concertul pentru vioara, pian si orchestra de coarde in re minor. 

Liviu Prunaru_foto Constantin Barbu

foto Constantin Barbu


LIVIU PRUNARU, castigator a numeroase competitii muzicale de mare valoare, si-a construit o bogata cariera internationala: aparitii solistice alaturi de orchestre renumite ca Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestre National Belgique, Orchestra Filarmonica din Atena, Orchestra Mayo din Buenos Aires, Orchestra de camera din Indianapolis. 
Fie ca solist concertist, fie in recitaluri, Liviu Prunaru canta frecvent in toate marile orase ale lumii si este invitat in cadrul unor festivaluri prestigioase, ca cele din Bruxelles, Buenos Aires, Flandra, Evian, Atena si Salzburg. In fiecare toamna a ultimilor ani, artistul a fost aplaudat in multe orase ale tarii in cadrul turneului national « Duelul viorilor », sustinut alaturi de violonistul Gabriel Croitoru si de pianistul Horia Mihail. Paralel cu activitatea artistica, Liviu Prunaru este implicat activ in domeniul pedagogic, fiind un valoros profesor de vioara al Academiei Menuhin.

Lorena Tecu


Pianista LORENA TECU a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si si-a completat studiile la Universitatea din Boston. 
Lorena Tecu a fost invitata sa participle la cele mai mari festivaluri de muzica clasica precum: Mozarteum Festival  in Salzburg-Austria, Menuhin Festival in Gstaad-Elvetia, Festivalul Lysy in Buenos Aires-Argentina, Festivalul Dinu Lipatti in Brasov-Romania, Festivalul de Muzica in Estoril-Portugalia, Festivalul de Muzica  in Johannesburg-Africa de Sud, Musicians for Europe in Sibiu-Romania, Festivalul Issola Classica-Italia. 
CD-ul ei, alaturi de violonistul Alberto Lysy, Romantic Pieces for violin and piano a fost realizat de Dinemec Geneva, Elvetia. Incepand cu 2009, Lorena a fost pianist oficial al Concursului International George Enescu in Bucuresti, Romania. in timpul verii, intre anii 2011 – 2017 a fost invitata sa cante la cursurile de maiestrie ale lui Maxim Vengerov, Rencontres Musicales in Coppet, Elvetia. Din 2013 este pianista la Festivalul Menuhin, String Academy in Gstaad, Elvetia. 

AFIS 27 febr_Liviu Prunaru si Lorena Tecu_Sala Radio


Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. 
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate