Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
De ziua Madrigalului, concert extraordinar la Ateneul Român
(Muzică)
Duminica, 3 martie, de la ora 18.00, Ateneul Roman va gazdui Gala aniversara Madrigal – Cantus Mundi, ce marcheaza 94 de ani de la nasterea dirijorului Marin Constantin, 56 de ani de activitate neintrerupta a corului si 5 ani de cand Programul National Cantus Mundi a fost institutionalizat.
Evenimentul cuprinde traditionalul concert al Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin” si decernarea, in premiera, a „Premiilor Marin Constantin”, distinctie omagiala creata in memoria maestrului care a fondat renumitul ansamblu coral in anul 1963. Biletele pentru eveniment sunt puse in vanzare in reteaua bilete.ro.

„«Premiile Marin Constantin» sunt o actiune fireasca, un semn de recunoastere a meritelor celor care contribuie activ la dezvoltarea continua a mostenirii lasate de  acest muzician vizionar. Vorbim despre un mare lider cultural care a transformat un substantiv comun intr-unul propriu, care a transformat un produs cultural intr-un brand de tara si care a inteles ca cea mai importanta resursa a societatii sunt copiii pe care ii crestem si educam, prin cultura.”,

a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”.

Gala aniversara Madrigal – Cantus Mundi este dedicata maestrului Marin Constantin, onorand valoroasa mostenire lasata de acesta Romaniei – prestigiosul Cor National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

„Gala aniversara Madrigal – Cantus Mundi reprezinta o frumoasa evocare a personalitatii artistice a maestrului nostru drag, Marin Constantin, fondatorul si dirijorul Corului Madrigal, dar si o celebrare a evolutiei impresionante pe care o are Programul National Cantus Mundi. Cu aceasta ocazie, propunem un format aparte, alaturi de copii din corurile Cantus Mundi, un concert in cadrul caruia sonoritatile dragi maestrului nostru se intrepatrund intr-un act artistic armonios cu muzicalitatea moderna pe care am dezvoltat-o cu un cor tanar”,

a spus Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.
In cadrul evenimentului va avea loc si lansarea oficiala a noilor vestimentatii ale Corului Madrigal, realizate de scenografa Elena Gheorghe si inspirate din istoria ultimilor 100 de ani ai Romaniei. Corul Madrigal este emblematic nu doar prin sonoriatatea unica, ci si prin maniera viuzuala in care ansamblul se prezinta in fata publicului.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat „brand de tara”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. In noiembrie 2016, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate. In 2018, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a implinit 55 de ani de activitate neintrerupta, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Gala M-CM_Afis_rsz


Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu sprijinul membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.100 de coruri. 40.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Costume noi


Costume noi_2


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate