Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Zoli Toth este... home alone la ArCub
(Muzică)
Primaria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, invita publicul bucurestean – si nu numai – la „Home Alone”, un one-man-show dinamic sustinut de Zoli Toth, unul dintre cei mai apreciati artisti din Romania. Concertul va avea loc la Sala Mare de la ARCUB, in data de 12 aprilie, ora 20:00.
Este pentru prima data in Romania cand un artist concepe un one-man-show care are la baza sintetizatoare analogice, instrumente de percutie neconventionale, tobe si vibrafon. Avand un stil eclectic, Zoli Toth isi foloseste experienta muzicala, recurgand la armonii provenite din muzica clasica, la linii melodice narative, sound industrial si muzica electro. Ritmul melodiilor este foarte divers, cu treceri neasteptate de la lent la alert, facand din acest eveniment un concert avangardist. Zoli propune un show inedit de percutie neconventionala si muzica electronica 100% live ce are la baza linii melodice inspirate din muzica simfonica si folclorul romanesc.

Experienta artistului este vasta, el avand la activ peste 1.000 de concerte in Romania si strainatate. in 1997, Zoli Toth pune bazele trupei de percutie Hans’n’feet Quartet. Dupa cateva schimbari de componenta si stil, in anul 2000 ia nastere formatia SISTEM: cinci percutionisti profesionisti cantand la butoaie de metal si plastic si alte accesorii muzicale neconventionale. Alaturi de Robert Magheti, Florin Romascu, Claudiu Purcarin si Ciprian Rogojan, SISTEM a lansat patru albume, iar unsprezece single-uri au ajuns number one in topurile din Romania.

Din anul 2014, Zoli Toth si-a desfasurat activitatea muzicala sub numele de Zoli Toth Project. Tot in anul 2014, cu o formula unica in lume de instrumentisti (doi percutionisti, vioara si violoncel) si cu ajutorul compozitorului Adrian Enescu, Zoli a produs spectacolul „Bach in ShowBiz”, cu optsprezece variatiuni pe teme de J.S. Bach adaptate prezentului. In august 2015, Zoli Toth a realizat unul dintre cele mai complexe concerte de fusion din Romania, cu 21 de instrumentisti, cu videoproiectii si efecte pirotehnice. In 2015, in cadrul Festivalului „George Enescu”, a avut avanpremiera spectacolului „The Bach Files”, un proiect unic in Romania.

Odata cu sustinerea recitalului din finala Eurovision Romania 2016, Zoli a lansat conceptul „Cocoon”, in care s-a reinventat, abordand compozitia, noul repertoriu fiind compus de el, in colaborare cu George Calin (Deepcentral). „Senzatii” din 2017 a fost un proiect care a combinat sonoritati industriale, produse de lovirea energica a nicovalelor, cuvelor de inox si a butoaielor de metal, cu cele calde, rezultate din acompaniamentul orchestrei simfonice, si cu sound-ul modern, electro, al sintetizatoarelor. Din iulie 2018, Zoli este coordonatorul ansamblurilor de percutie din programul national „Cantus Mundi”.

Biletele au fost puse in vanzare pe arcub.ro sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90. Pret bilete: 35 lei.

Zoli Toth - Home Alone

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate