Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
Mărțișoare teatrale, la ArCub
(Teatru)
Primaria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, a programat, in luna martie, cateva dintre spectacolele de teatru indragite de critica de specialitate si de publicul larg, care vor fi reprezentate la Sala Mare de la ARCUB (strada Lipscani, nr. 84-90).
Sambata, 2 martie, de la ora 19:00, puteti urmari Schneider si Schuster, o poveste despre prietenie, istorie si teatru, in interpretarea a doi actori extrem de talentati: Mihai Calin si Richard Bovnoczki. Piesa de teatru, scrisa in anul 1993 de Joshua Sobol si pusa in scena cu succes in teatre din Elvetia, Germania sau Suedia, este regizata si ilustrata muzical de actorul Lucian Pavel.

De bucurie, romantism si povesti de iubire veti avea parte in ziua speciala de 8 martie, incepand cu ora 19:00, in spectacolul Idolul si Ion Anapoda, care aduce pe scena actori remarcabili: Oana Pellea, Richard Bonovczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas. Cu umor, protagonistii spectacolului ii vor purta pe spectatori intr-o calatorie in timp si vor da viata unor personaje ce traiesc relatii marcate de pasiunea dezlantuita si plina de contradictii din anii frumosi ai vremurilor de odinioara.

In continuarea zilei speciale de 8 martie, pe 9 martie, de la orele 18:00 si 20:00, au fost programate doua reprezentatii ale noii productii ARCUB Frumos e in septembrie, la Venetia, cu actorii Oana Pellea si Mircea Rusu, in regia Marianei Camarasan. O comedie romantica, dupa textul lui Teodor Mazilu, in care jocul exceptional al celor doi actori aduce la lumina profunzime, sens si frumusete, intr-o realitate pe care doar visul pare ca o mai face suportabila.

Miercuri, 13 martie, de la ora 20:00, pe scena de la ARCUB se va juca Artists Talk, un spectacol despre arta, artisti si problemele unei lumi ce, din afara, pare fara probleme. Spectacolul Gianinei Carbunariu, in distributia caruia fac parte actorii Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Rauta si Bogdan Zamfir, este un comentariu cand amar, cand comic pe marginea semnificatiei artei si a receptarii ei de catre public.
Artists Talk a fost nominalizat la premiile UNITER pentru „Cel mai bun spectacol de teatru contemporan” si a intrat in selectia oficiala a Festivalului National de Teatru. in datele de 21 si 22 februarie 2019, spectacolul a fost jucat in celebra sala de la BOZAR, din Bruxelles, trei reprezentatii urmand a avea loc in perioada 5-7 aprilie, la Théatre Célestins din Lyon.

In data de 28 martie, de la ora 19:00, publicul este invitat sa evadeze din agitatia vietii cotidiene pentru a acorda timp celor sacre, urmarind spectacolul Urma pasilor Tai, inspirat de jurnalul de pelerin al Olgai Greceanu. Spectacolul este o incercare de a retrai artistic si religios cutremurul duhovnicesc despre care a scris Olga Greceanu si de a atrage spectatorul intr-o experienta care depaseste cotidianul, umplandu-l de sens. Astfel, se recupereaza o dimensiune uitata a teatrului, si anume cea sacra, care leaga omul de divin.
***
Biletele pot fi achizitionate online, de pe arcub.ro, sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90.

TEATRU_programul lunii martie la ARCUB

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate