Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
Peste 120 de copii și tineri cu nevoi speciale din județul Maramureș au participat la Jocurile Speciale de Iarnă 2019
(Viață)
Copiii si tinerii cu nevoi speciale din programele Fundatiei Hope and Homes for Children, cei din programele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures, Asociatiilor ASSOC si Esperando si din Centrul de Zi pentru Copii si Tineri cu Nevoi Speciale „Luchian” din Baia Mare au asteptat cu nerabdare sa participe si in acest an la Jocurile Speciale de Iarna. La cea de-a XIX-a editie, desfasurata in 1 martie, pe partia „Icoana” din Cavnic (judetul Maramures), peste 120 de copii si tineri au participat in probele competitiei si s-au bucurat de surprizele pregatite, toate in scopul integrarii sociale prin activitati de petrecere a timpului liber si intreceri sportive specifice sezonului de iarna.
Evenimentul este organizat de Hope and Homes for Children si sustinut de Bridges for New Beginnings (SUA).

Copiii si tinerii au fost organizati in 11 echipe: Albinutele, Buburuzele, Catelusii, Fluturasii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuletii de zapada, Pisicutele si Stelutele, participand pe rand la cele 8 probe ale competitiei, fotbal, sotron, parasuta, trasul franghiei, sanie, stafeta cu lingura cu ou, la care s-a adaugat o provocare—proba de dans, o incantare pentru toti participantii.

Ca in fiecare an, tinerii si copiii cu nevoi speciale au asteptat cu nerabdare si entuziasm competitia de la Cavnic. Aceasta le ofera un prilej de a se intrece unii cu altii, de a se bucura de zapada si timp petrecut in aer liber, pentru ca, la final, sa fie toti declarati invingatori. Evenimentul de pe partie s-a incheiat, ca de fiecare data, cu un moment festiv, in cadrul caruia toti participantii au primit diplome, medalii si tricouri.

In acest an, voluntari ai companiei JYSK Romania si din partea Federatiei YMCA s-au alaturat participantilor in probele competitiei si i-au sustinut cu incurajari.

Hope and Homes for Children organizeaza Jocurile Speciale de Iarna inca din anul 2000 in scopul integrarii sociale a copiilor si tinerilor cu nevoi speciale prin activitati de petrecere a timpului liber si intreceri sportive specifice sezonului de iarna. Jocurile Speciale de Iarna sunt organizate cu sprijinul Bridges for New Beginnings (SUA).

Jocurile Speciale de Iarna 2019_03_Foto Diana Sandor
foto Diana Sandor

Jocurile Speciale de Iarna 2019_04_Foto Diana Sandor
foto Diana Sandor

Jocurile Speciale de Iarna 2019_07_Foto Diana Sandor
foto Diana Sandor

Jocurile Speciale de Iarna 2019_09_Foto Diana Sandor
foto Diana Sandor

Despre Hope and Homes for Children Romania
Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 57 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 105 case de tip familial, 5.810 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.964 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 930 in regim de urgenta. 8.998 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.
Pana in acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2026 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate